GAL ”Valea Ialomiței”, pe drumul cel bun!

Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Valea Ialomiței, care cuprinde localitățile Șotânga, Doicești, Aninoasa, Vulcana Băi, Vulcana Pandele, Pietrari și Voinești, este una dintre cele mai dinamice structuri de acest gen din Județul Dâmbovița. După un start greoi, datorat problemelor organizatorice și unei strategii croită oarecum fără a se ține cont de realitatea din teren, Asociația condusă de Constantin Stroe (președinte) și Gheorghe Ana (director executiv) a reușit să ardă etapele. În doar patru luni, GAL Valea Ialomiței a urcat de pe ultima poziție în topul GAL-urilor dâmbovițene, până în plutonul fruntaș, ca să preluăm un termen din transmisiunile sportive.

GAL Vale Ialomiței, Asociație cu sediul administrative în comuna Șotânga, este una dintre puținele asociații de acest fel care au reușit să deschidă sesiuni de depunere de proiecte pe toate măsurile cuprinse în strategie. Mai mult, unele sesiuni vor fi închise curând, ceea ce va permite asociației să treacă la etapa d evaluare, selecție și – finalmente – finanțare a proiectelor respective.

Potrivit președintelui GAL  valea Ialomiței, Constantin Stroe, îmbucurător este faprul că sesiunile ce umează a fi închise s-au bucurat de success, fiind depuse multe proiecte. Mai mult decât atât, a subliniat Stroe, ceea ce trebuie reținut este că cele mai multe proiecte au fost depuse pe component privată a GAL, de către întreprinzători din localitățile componene. ”suntem interesați de dezvoltarea sistemului privat, care să aducă locuri de muncă și plus valoare în localitățile noastre”, a spus primarul din Șotânga.

GAL Valea Ialomiței cuprinde un teritoriu de peste 234 Kmp, cu o populație de aproape 35.000 de locuitori. Așa cum s-a spus, GAL-urile reprezintă parteneriate între autorităţile locale, sectoarele private si civile. Ponderea sectorului privat, reprezentat de grupurile care includ parteneri privaţi şi reprezentanţi ai societăţii civile, este de 81,58%, din care 26,32% reprezintă procentul de reprezentare al societăţii civile, iar 55,26% reprezintă procentul de reprezentare al agenţilor economici. În același timp, sectorul public are o pondere, în cadrul parteneriatului, de 18,42%.

leave a reply