Furtunile de ieri au făcut ravagii în sud-vestul județului

Potrivit datelor furnizate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Răscăeți, furtuna care s-a abătut asupra zonei ieri după-amiază a avut urmări grave, înregistrându-se pagube materiale importante, în special la acoperișurile caselor astfel. Nu mai puțin de 40 de case au fost avariate. Într-un caz, acoperișul a fost total distrus, în timp ce patru case au suferit distrugeri ale acoperișurilor estimate la 80%, 10 acoperișuri au fost afectate în proporție de 50% și 25 în proporție de 30%). De asemenea, s-au ănregistrat 15 cazuri de garduri și porți smulse de vântul puternic. În același timp, culturile pomicole din zonă au fost serios lovite, o evaluare a pagubelor fiind în curs.

Și la Șelaru s-au înregistrat numeroase pagube materiale, în special la acoperișurile caselor astfel: 25 de case cu acoperișuri avariate (3 total afectate, 10 în proporție de 80%, 3 în proporție de 70%, 3 în proporție de 50%, 6 în proporție de 40%);

Nu doar Răscăieți sau Șelaru au avut de suferit. Electrica Târgoviște informează că localitatea Vultureanca a rămas fără energie electrică. Totodată, în localitățile Răscăeți, Șelaru, Fierbinți, Găești, Butoiu de Jos, Hanul lui Pala, Scheiu de Jos, Vișina, Măgura s-au înregistrat avarii la rețelele de joasă tensiune, constând în stâlpi rupți, conductoare rupte, izolatoare rupte. Totodată, o linie electrică  MT a fost parțial parțial nealimentată, iar două posturi de tranformare au rămas nealimentate. Echipele Electrica lucrează în teren pentru remedierea acestora defecțiuni.

leave a reply