Fișe medicale… electronice, la Spitalul Județean!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte va ţine evidenţa pacienţilor într-o bază de date proprie. Proiectul pentru realizarea sistemului informatic necesar costă șase milioane de lei, iar finanțarea va fi asigurată de Fondul de Dezvoltare Regională. Specialiştii IT spun că softul îi va ajuta enorm pe medici, care vor avea la îndemână tot istoricul pacienţilor care s-au tratat la spital de diferite afecţiuni.

Prin intermediul sistemului informatic ce va fi implementat, vor fi interconectate şi unităţile spitaliceşti din Târgovişte, Moreni şi Găeşti.

Într-o primă fază, se va creea o bază de de date ce va cuprinde informații despre pacienți, urmând ca în viitor, să se regăsească şi fotografia pacientului sau înregistrarea video a unei operaţii pe care ar fi suferit-o. Astfel, spitalele vor avea o bază completă de date cu dosarele electronice ale pacienţilor şi a bolilor de care aceştia suferă.

Baza de date va putea fi accesată de oricare spital din ţară, în momentul în care pacientul are nevoie de îngrijire medicală.

leave a reply