Eveniment social-filantropic în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului. Daruri pentru tineri la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Ana Maria Popescu 18/12/2019 0

Eveniment filantropic la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei! Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Arhiepiscopia Târgoviștei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, a dăruit cadouri, constând în îmbrăcăminte, încălțăminte și dulciuri, pentru 30 copii/tineri de la Centrul rezidenţial de tip familial „Sf. Ier. Nicolae” al Centrului Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei (C.S.C.) şi de la Centrul de Servicii Sociale “Floare de Colț” din Târgoviște

A devenit deja tradiție ca în preajma sărbătorilor creștine, părinții consilieri, conducători ai Centrului Social Creștin, cu binecuvântarea ÎPS Nifon, să bucure sufletele copiilor, din centrele sociale târgoviștene și nu numai, oferindu-le daruri, dar și cuvinte de învățătură care să-i ajute să depășească momentele grele din viață. Așa s-a întâmplat și astăzi, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a transmis mesaje spirituale copiilor și adulților prezenți, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre semnificația sărbătorii Nașterii Domnului, aprofundând câteva idei specific ale învățăturii noastre de credință ortodoxă, apreciind necesitatea intensificării ajutorării aproapelui și a mărturisirii iubirii creștine prin intermediul bunătății, al generozității și al dărniciei.

Cuvinte de învățătură a transmis Înaltpreasfinția Sa Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, și reprezentanților presei locale prezenți la evenimentul filantropic.

În semn de mulțumire pentru daruri și căldura cu care sunt primiți de fiecare dată la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, copiii au adus, prin interpretarea unui colind, vestea Nașterii Pruncului Sfânt.

La evenimentul găzduit de Centrul Social au mai participat Pr. Ionuț Ghibanu, Vicar Eparhial, Cristiana Bucur, directorul Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Pr. Adrian Rada, directorul Centrului Social Creștin, Părinţi Consilieri de la Centrul Eparhial.

 

 

Leave A Response »