După un „val” de probleme, alimentarea cu apă de la Corbii Mari a reintrat pe drumul cel bun

După ce a primit sancțiuni de la Curtea de Conturi, a făcut plângere penală pentru recuperarea prejudiciului de la cei vinovați, în cele din urmă conducerea administrativă de la Corbii Mari a reușit să obțină „clemență” încă doi ani și să continue „celebrul” proiect de alimentare cu apă din localitate.

În ultimii ani acest proiect a dat multe bătăi de cap actualei administrații locale și asta din cauza faptului că pe vremea fostei conduceri a localității s-a făcut o serie de nereguli care au blocat investiția, pentru care astăzi fostul edil de la Corbii Mari și dirigintele de șantier sunt trași la răspundere. Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu de 1,9 milioane lei ca urmare a faptului că fosta administraţie a comunei a plătit o serie de lucrări în cadrul proiectului de introducere de reţele de apă, dar aceste lucrări achitate nu au fost de fapt niciodată realizate de constructor.

Actualul primar, Ionuț Bănică, a făcut plângere penală la DNA, a deschis și un proces civil pentru recuperarea prejudiciului de 1,9 milioane lei de la cei implicaţi în această „fraudă”, iar acum, după atâtea probleme, are în sfârșit și o veste bună, s-a reluat licitația pentru continuarea proiectului, iar în maxim două luni, dacă nu vor apărea alte situații neprevăzute, se vor relua lucrările la rețeaua de alimentare cu apă.

„Avem în desfășurare restul de executat la proiectul de alimentare cu apă, este la faza tehnică, am deblocat proiectul și am reușit să prelungim durata finanțării cu încă doi ani de zile. Au fost probleme cu acest proiect, dar am reușit să-l deblocăm și să-l avem în licitație publică… Sper ca în două luni să putem să începem lucrările.

La acest proiect, după ce am făcut o expertiză tehnico-financiară, am constatat că este o pagubă de 19 miliarde lei vechi. Este vorba de lucrări decontate și neefectuate”, a declarat primarul localității Corbii Mari, Ionuț Bănică.

leave a reply