Drapelul național va fi celebrat… în bernă?! Este efectul deciziei discutabile luată de Guvern cu privire la doliul național

Un comunicat sec, primit la redacție din partea Prefecturii Dâmbovița, ne anunță că, dată fiind decizia de declarare a unei zile de doliu național taman în ziua când se celebrează DRAPELUL NAȚIONAL AL ROMÂNIEI, ceremonia va fi una scurtă și cel puțin ciudată: după arborarea tricolorului și intonarea imnului de stat, drapelul va fi coborât în bernă! Nu trebuie să fii cine știe ce specialist în materie ca să realizezi ineditul (ca să nu spun penibilul) situației. De loc de invidiat este și poziția reprezentantului în teritoriu al guvernului, prefectul de Dâmbovița, care după ce s-a stăduit să organizeze ceremonia, este cel care trebuie să gestioneze o caricatură sinistră: Ziua Drapelului Național și zi de doliu național, 2×1.

Dar iată care este comunicatul instituției prefectului cu privire la ceea ce se va întâmpla miercuri, 36 iunie 2013, începând cu ora 09:00:

”Având în vedere Hotărârea Guvernului nr. 410/2013 privind declararea zilei de 26 iunie 2013, zi de doliu național pe teritoriul României, Instituția Prefectului Dâmbovița vă comunică următoarele:

–      se va marca Ziua drapelului național, prin organizarea unei scurte manifestări publice de înălțare a drapelului României și intonarea imnului de stat, începand cu ora 09,00;

–      având în vedere stabilirea zilei de 26 iunie 2013 ca zi de doliu național în memoria victimelor gravului accident rutier produs în data de 23 iunie 2013 in Muntenegru, dupa înălțarea drapelului României se va da citire Hotărârii mai sus menționate, și se va proceda la arborarea drapelului în berna, dupa care se va ține un moment de reculegere;

–      posturile locale de radio și televiziune își vor adapta programul în mod corespunzator unei zile de doliu național.”

Orice comentariu ar fi de prisos, hei-rup-ismul și impostura, atribute irefutabile ale guvernării actuale, lovesc din nou. De data aceasta, într-unul dintre cele mai importante simboluri ale românilor: drapelul național.

leave a reply