Dragnea ii raspunde generalului Oprea! Vezi ce pozitie are PSD cu privire la consultarile propuse de UNPR!

Intr-un comunicat de presa transmis vineri dimineata, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, saluta initiativa UNPR de a chema partidele parlamentare la consultari pe tema noului Cod Fiscal. Acesta a declarat ca PSD, va fi reprezentat la discutii de ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

“În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea președintelui acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune”, transmite Liviu Dragnea, printr-un comunicat remis vineri dimineață.

Acesta remarca, “cu satisfactie” si ca PNL invita PSD si partidele din coalitia de guvernare la dezbateri pe temele importante ale dezvoltarii Romaniei.

 

“Am exprimat întotdeauna necesitatea instituționalizării dialogului politic în toate situațiile în care opoziția poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR și ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernării a fost o practică politică ce a dus la o strategie de guvernare eficientă și stabilă. Temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta”, subliniaza liderul interimar al PSD.

În opinia sa, “este binevenită o nouă căutare a consensului, după ce vechiul consens parlamentar pe această temă stabilit între coaliția de guvernare și PNL s-a spulberat, îndeosebi din cauza lipsei de comunicare între PNL și Președinție”. “Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă inițiată de PNL. Astfel, vom onora și această invitație tot prin ministrul Finanțelor Publice, care va fi însoțit, la ambele întâlniri, de o echipă de specialiști din cadrul MFP pentru a prezenta o refundamentare a Codului fiscal pornind de la cererile președintelui Klaus Iohannis sau ale altor organizații sau instituții care s-au pronunțat în spațiul public”, precizează Liviu Dragnea.

leave a reply