Agricultorii dâmbovițeni au devenit din ce în ce mai interesați de programul de tomate, proiect guvernamental prin care se oferă sprijin financiar celor care cultivă roșii în spații protejate. Astăzi, la Direcția Agricolă Dâmbovița, a avut loc o conferință de presă, ultima din acest an, în cadrul căreia purtătorul de cuvânt al instituției a prezentat „noutățile” programului guvernamental, beneficiile pe care le vor avea în 2019 agricultorii care vor adera la acesta. Se pare că și anul viitor documentația cerută pentru acordarea sprijinului financiar rămâne neschimbată, noutatea constând doar în faptul că cererile de înscriere se depun până cel târziu la data de 15 martie 2019, inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie – mai, respectiv 15 septembrie, inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada 1 noiembrie – 20 decembrie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Elena Alecu, numărul producătorilor dâmbovițeni înscriși în program a ajuns la 295, cu 450% mai mulți decât în anii trecuți.
„Anul acesta programul de tomate a fost implementat cu succes în judeţul nostru. Astfel, dacă în anul 2017 de acest program s-au bucurat 61 de beneficiari/producători, anul acesta s-au înscris 295 de producători. Vorbim de o creştere cu peste 450% faţă de 2017, iar 77% dintre aceştia sunt producători din Băleni, zonă cu tradiţie în judeţul nostru. Susţinerea financiară a acestei culturi a impulsionat însă producători din tot judeţul. Din cei 295 de producători, 24 au accesat programul în ciclul I, sprijinul financiar acordat pentru aceştia fiind de 331.149,6 lei. Pentru ciclul II au fost transmise deja la MADR, 245 de deconturi în valoare totală de 3.380.485,5 lei însemnând 13.797,9 lei/ producător, adică 3000 de euro”, a declarat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa.