Dezvoltarea localităților dâmbovițene, pe primul loc pentru Consiliul Județean. Sumele repartizate primăriilor, mai mari decât în 2022

Alocările bugetare pentru localitățile dâmbovițene pe 2023, aprobate astăzi în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, prima din acest an!

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este adeptul normalității: fiecare proiect din fiecare localitate a județului este important, iar alocările de sume nu țin cont de „culoarea” politică a primarilor.

„Dezvoltarea comunelor, orașelor și municipiilor dâmbovițene este pe primul loc.

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Dâmbovița, au fost aprobate alocările bugetare pentru localitățile dâmbovițene pe anul în curs.

Mă bucur că am găsit soluțiile necesare, astfel încât sumele repartizate tuturor primăriilor dâmbovițene să fie chiar mai mari decât cele din 2022, în condițiile în care bugetul alocat județului Dâmbovița este mai mic decât anul trecut.

Am ținut cont de prioritățile comunităților locale, nu de culoarea politică a primarului! Am avut în vedere susţinerea tuturor programelor de dezvoltare locală, a nevoilor primăriilor dâmbovițene de a asigura derularea proiectelor cu fonduri europene demarate, dar și sprijinirea investițiilor în infrastructura locală care necesită cofinanţare locală”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele CJD.

Toate aceste investiții locale vin în completarea proiectelor mari pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în județ.

Acestea sunt:

-Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – 3,4 milioane euro;

-Unitatea Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean de Urgență – 1,7 milioane euro;

-Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență și achiziționarea unui aparat angiograf – 2 milioane euro.

Pe zona de infrastructură rutieră, cele mai ambițioase proiecte din ultimii ani: -Inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște – 147 milioane euro;

-inelul de centură Pucioasa – Fieni – 158 milioane euro;

-centura municipiului Moreni – 35 milioane euro;

-centura orașului Găești, proiect integral al CJD – 18 milioane euro;

-modernizarea DJ 714 pe sectorul Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului – 2 milioane euro;

-reabilitarea DJ 712 A Runcu – Râu Alb – 31 milioane euro;

-reabilitarea și modernizarea DJ 724 Malu cu Flori – Pucheni – 19,5 milioane euro; -modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera – 66 milioane euro.

La acestea se adaugă proiectul uriaș de 65 milioane de euro care vizează dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 712 Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște, DJ 720 C Gura Ocniței – Ocnița și DJ 720 A Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A.

Printre proiectele uriașe ale Consiliului Județean Dâmbovița se numără și Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în valoare de 440 milioane euro, instalația de tratare a deșeurilor colectate separat – 90 milioane euro, pe partea de infrastructură educațională – reabilitarea Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște, proiect de 1,5 milioane euro, dar și Conservarea, restaurarea, valorificarea fostei Școli de Cavalerie – 2,5 milioane euro.

Adăugăm cele 20 milioane euro care vor merge în parteneriatele încheiate cu primării din județ în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală.

„Încă de la începutul mandatului, eu și colegii din conducerea Consiliului Județean Dâmbovița ne-am asumat dezvoltarea unitară a comunităților locale și susținerea proiectelor primarilor dâmbovițeni. Este o promisiune pe care o onorăm”, a mai declarat președintele CJD.

leave a reply