Dezbaterea organizată de juniorul Plumb, un mare FÂSSS!

Anunțată cu mare pompă, dezbaterea privind soarta fotbalului târgoviștean organizată de Andrei Plumb s-a dovedit a fi un mare, MARE FÂS! Ca să nu mai vorbim că a fost amânată de trei ori înainte ca junior să se hotărască a ne împărtăși din ”talentul” său.

Dorind să scape de statutul de cvasi-anonim, fiind o prezență palidă în umbra viguroasă a mamei – Rovana Plumb – juniorul (jr) Plumb, băiat de bani gata cu aspirații mult peste nivelul pălăriei care-i ferește tărtăcuța de razele soarelui, s-a gândit că poate beneficia de capitalul mamei și se poate avânta pe gheața subțire a politicii. Proastă socoteală! Mai întâi că celebra lui mamă este un ”brand” doar în partidul pe care îl reprezintă, pornind de la un solid portofoliu de pile, cunoștințe și relații, altminteri fiind un ministru mediocru și un parlamentar… ”discret”, ca să nu spun mai mult. Mai apoi, nu știu ce i se va fi spus juniorului, dar dâmbovițenii și târgoviștenii nu sunt chiar piei-roșii pe care să le vrăjești cu mărgele de sticlă colorată!

După ce a încercat marea cu degetul organizând tot felul de trăznăi și umplând orașul cu bannere care prezentau moaca întâiului prinț al familiei Plumb, juniorul s-a gândit că va da lovitura implicându-se în fotbal. Cine l-a sfătuit, a făcut-o prost. Singurul care a răzbit în politică prin fotbal este acum într-un ”concediu” de trei ani la Rahova – Becali.

În fine, pentru că se vrea primar al municipiului (mare e grădina….) juniorul Plumb nu pierde niciun prilej de a se vârî cu anasâna în ochii târgoviștenilor. Așa și cu celebra dezbatere despre soarta fotbalului din cetate. După o campanie mediatică agresivă și după ce a amânat ”evenimentul” de trei ori, juniorul a strâns, miercuri seară, vreo 30 de participanți la dezbaterea organizată într-o cârciumă cu ștaif din Târgoviște. Vreo 15 erau jurnaliști – parte oameni serioși, profesioniști, parte atrași de…. consumație. Ceilalți 15-16 participanți au fost aduși ”de partid”, primari PSD de comune și activiști TSD – cei mai mulți păreau a nu ști unde este stadionul Eugen Popescu și habar nu aveau în ce culori joacă Chindia! Dintre apartcici s-a evidențiat Bogdan Manole, director CS Targoviste.

Un plus pentru ”dezbatere” l-a constituit prezența lui Leo Badea, senator PSD, un tip echilibrat și care pare a ști ce se întâmplă la Chindia și cu fotbalul în general. Un mare minus – nu a participat nimeni de la Chindia, deși se discuta despre viitorul clubului.

Pentru că vorbeam de senatorul Leonardo Badea, cred că juniorul Plumb ar trebui să-i ridice statuie. Nu de alta, dar l-a scos din rahat în câteva rânduri..

Dacă organizarea unei astfel de dezbateri a fost doar un exercițiu de imagine, derularea ei a fost o înșiruire de inepții și gogomănii, campion absolut la acest capitol fiind jr Plumb. Pentru progenitura coniței Rovana, capital în fotbalul târgoviștean ar fi pe cine păstrăm/mazilim din conducerea/staff-ul tehnic. Ba, mai mult, junior a pus problema schimbărilor ca și cum el ar fi fost deja proprietarul echipei și voia niște sugestii… penibil!

Mai apoi, jr Plumb habar nu are câți jucători compun lotul unei echipe: 23? 25? 16? 18? În căpșorul beizadelei, bezna e totală! La fel și în cazul grupelor de juniori.

După ce s-a făcut de râs cu precarele-i cunoștințe în domeniu, jr plumb s-a gândit să anime asistența (oricum, pafaristă și plictisită) schimbând macazul și atacându-l pe actualul președinte al clubului. Ce are de împărțit cu Mihai Trifan, nu am reușit să înțelegem, însă am aflat ce crede Plumb jr despre atribuțiile unui președinte de club: datoria președintelui e să alerge după bani (rumoare in sală!!!).

O poziție cu totul deplasată a avut cu jr Plumb și vis-avis de Gică Popescu: “am înțeles că deja a plecat”, spune el. Din partea unui care nu a realizat nimic în viață – decât faptul că a fost spermatozoidul cel mai rapid din gașcă – și care cheltuie într-o veselie banii mamei, ne-am fi așteptat la mai mult respect față de căpitanul Barcelonei.

Una peste alta, a fost un MARE FÂS!

  • dacă tot are bani de băgat la “Chindia” (o fi vorba de turn?) n-ar face mai bine să-i plătească lu’ infractoarea de mă’sa timbrul de mediu? 🙁

leave a reply