Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa: „USR trebuie să facă ce a promis: să salveze România. Prima încercare e la COS Târgoviște”. Ministrul USR Claudiu Năsui tace de 30 de zile

oznorCO

Tăcere incredibilă și inexplicabilă a ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, USR-istul Claudiu Năsui, pe tema Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște!

Intrat în corzile politicienilor PSD, ale sindicaliștilor și ale dâmbovițenilor, Claudiu Năsui tace de prea multă vreme, timp în care o mie de oameni sunt în situația pierderii definitive a locului de muncă, după ce luni în șir au așteptat, în șomaj tehnic, o speranță, aceasta venind de la fostul guvern PNL, partener de coaliție cu USR, dar care ulterior s-a cam „spălat pe mâini” de problema de la COST. Promisiunile liberale, de dinainte de alegerile parlamentare, par îngropate acum sub și de tăcerea ministrului USR.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, consideră că ”USR trebuie să facă ce a promis: să salveze România. Prima încercare e la COS Târgoviște”, parlamentarul fiind hotărât să obțină un răspuns pe tema Combinatului de la Claudiu Năsui: „Fuge de discuția despre COS Târgoviște de aproape 30 de zile. În cele din urmă, nici un ministru nu poate fugi din propria viață, nu poate scăpa de propriile responsabilități.

După ce PNL și USR au eșuat pe câmpiile minciunii, mâine îl voi forța pe Năsui să spună de ce refuză să salveze cele 1200 de locuri de muncă de la COS Târgoviște. Poate pentru că le convine să deconteze PNL acest dezastru?

Dar oamenii ce vină au? Dar industria de apărare ce vină are?”, a transmis parlamentarul social democrat.

Pe de altă parte, Radu Popa amintește că a avut discuții cu liderii din coaliția de guvernare, a făcut propuneri și a avut interpelări pe subiectul salvării locurilor de muncă de la COS: „Am folosit toate armele parlamentare pe care le avem la dispoziție, am făcut interpelări ministrului Năsui, am făcut întrebări, l-am chemat la Comisie, am discutat cu liderii politici ai USR-ului și ai PNL-ului despre situația COS Târgoviște, am făcut propuneri în interiorul interpelărilor adresate ministrului Năsui, toate au în vedere salvarea locurilor de muncă. Dacă, Doamne ferește, se închide Combinatul, este un impact și pe orizontală și pe verticală, dincolo de cele 1000 de locuri de muncă, să nu uităm că acest Combinat produce oțel pentru industria de apărare și eventuala lui închidere va ajuta spațiile care sunt în afara zonei NATO. Plângerea penală nu este atributul parlamentarului, noi ne manifestăm în interiorul mandatului de parlamentar…”.

Deputatul dâmbovițean critică modul acestor „oameni serioși” de a face politică mințindu-l azi pe unul, mâine pe altul”: „Oameni serioși. Mai știu și eu vreo doi din aceiași categorie: după ce au ajuns pe scaun, au uitat tot… Așa cred ei că se face politică, mințindu-l azi pe unul, mâine pe altul și tot așa până la atingerea scopului lor ascuns. Doar că un om mai deștept decât noi a zis acum vreo 250 de ani că «poți să păcălești câțiva oameni tot timpul și toți oamenii o perioadă, dar nu poți să păcălești toți oamenii tot timpul.»”, a declarat Radu Popa.

 

leave a reply