Deputatul PSD Carmen Holban, discuții cu președintele Sanitas Dâmbovița pe tema noii legi a salarizării bugetarilor. „A fost o întâlnire constructivă, cu argumente bine întemeiate și corect fundamentate. Voi transmite și susține toate revendicările discutate astăzi”

Ministerul Muncii lucrează în această perioadă la o nouă lege a salarizării bugetarilor, iar reprezentanții sindicatelor din educație și sănătate vor fi „partenerii” ministerului pentru ca legea să fie una în concordanță cu nevoile și solicitările acestor două categorii de personal plătit din fondurile publice.

Așadar, pentru că discuțiile cu partenerii sociali sunt extrem de importante pentru promovarea legii salarizării bugetarilor, astăzi, la sediul PSD Dâmbovița, deputat Carmen Holban a invitat la discuții pe președintele Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică, pentru a prelua cele mai importante solicitări ale personalului din sistemul sanitar.

„Se lucrează la noua lege a salarizării personalului plătit din fondurile publice, iar consultările cu partenerii sociali sunt deosebit de importante pentru promovarea acestui act normativ.

Astăzi, în cadrul audiențelor avute la sediul PSD Dâmbovița, am discutat cu președintele Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică, despre prevederile acestei legi în ceea ce privește personalul medico-sanitar, personalul de specialitate, dar și personalul auxiliar, tehnic și administrativ din domeniu.

Cele mai importante solicitări ale Sanitas Dâmbovița sunt următoarele:

-niciun salariat nu trebuie să piardă din venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi;

-noua lege a salarizării trebuie să prevadă creșteri salariale pentru personalul din SĂNĂTATE și Asistență Socială, dar și punerea în aplicare a Legii 153/2017.

-salariații din sănătate, asistență socială, precum și personalul TESA trebuie să se regăsească pe aceeași grilă de salarizare;

-reașezarea coeficienților pentru profesioniștii și funcțiile din sistem;

-asigurarea aceluiași nivel de venituri pentru angajații care au aceeași specializare, au aceeași complexitate a muncii și, mai mult, lucrează în aceeași unitate sanitară, oricare ar fi ordonatorul principal de credite.

A fost o întâlnire constructivă, cu argumente bine întemeiate și corect fundamentate. L-am asigurat pe președintele Uniunii Județene Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică, că voi transmite și susține toate revendicările discutate astăzi, precum și faptul că redactarea și aprobarea acestei legi se va face doar după consultarea partenerilor noștri sociali”, a transmis deputatul PSD Carmen Holban.

leave a reply