Deputatul Pro România, Oana Vlăducă, despre deschiderea anului școlar: „Să impui primăriilor și școlilor niște condiții pe care nu le pot îndeplini, asta e NENOROCIRE. O nenorocire provocată de un guvern nenorocit, care se gândește doar la alegeri și atât”

Ana Maria Popescu 06/09/2020 0
Deputatul Pro România, Oana Vlăducă, despre deschiderea anului școlar: „Să impui primăriilor și școlilor niște condiții pe care nu le pot îndeplini, asta e NENOROCIRE. O nenorocire provocată de un guvern nenorocit, care se gândește doar la alegeri și atât”

Cu două săptămâni înainte de deschiderea noului an școlar și Ministerele Educației și Sănătății au emis un ordin comun prin care aprobă o serie de măsuri de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ, un ghid care, din păcate, mai mult creează haos decât rezolvă problemele generate în sistem de pandemia de coronavirus. Toată responsabilitatea este pusă practic în cârca administrațiilor locale, dar și a directorilor de unități de învățământ care acum, pe ultima sută de metri, trebuie să se dea peste cap să facă rost de bani pentru dotări, măști, dezinfectanți și multe altele necesare pentru ca elevii să fie în siguranță la școală și nu cumva să se îmbolnăvească de COVID.

Măsurile ministerului sunt considerate aberante, aproape imposibil de îndeplinit, nu numai de reprezentanții administrațiilor locale, profesori, directori de școli, ci și de o mare parte a oamenilor politici, care critică dur guvernul, ministerul și ministrul pentru faptul că pune în pericol sănătatea copiilor și a românilor.

Deputatul Pro România, Oana Vlăducă, consideră că ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul de învățământ este o adevărată catastrofă, „o nenorocire provocată de un guvern care se gândește doar la alegeri și atât.

„Mai e o săptămână până la redeschiderea școlilor și situația pare critică din perspectiva imposibilității asigurării condițiilor minime de siguranță (1), respectiv (2) impunerii de către minister a unor măsuri absolut aberante.

O spun fără să greșesc: guvernul a procedat absolut iresponsabil pe acest subiect și, din păcate, într-o criză de acest fel, când ere nevoie de un ministru al Educației echilibrat, competent, de bună-credință, noi avem o CATASTROFĂ.

E pandemie în țară din luna martie. Știți când au dat ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ? Pe 31 august. Și l-au publicat pe 1 septembrie. Citiți-l ca să înțelegeți că e imposibil să pui in aplicare acele norme într-un timp atât de scurt:

Adică să ai situația asta de mai bine de 6 luni de zile și să vii cu 2 săptămâni înainte să impui primăriilor și școlilor niște condiții pe care nu le pot îndeplini, asta e NENOROCIRE. O nenorocire provocată de un guvern nenorocit, care se gândește doar la alegeri și atât”, a declarat deputatul Pro România, Oana Vlăducă.

 

Leave A Response »