Deputatul Oana Vlăducă explică motivele pentru care și-a asumat o candidatură pentru un post de senator. „Eu am fost cea care a venit cu ideea de a candida la Senat. Pro România poate să câștige în Dâmbovița, cu multă muncă și cu multă determinare, doi parlamentari”

Ana Maria Popescu 26/10/2020 0
Deputatul Oana Vlăducă explică motivele pentru care și-a asumat o candidatură pentru un post de senator. „Eu am fost cea care a venit cu ideea de a candida la Senat. Pro România poate să câștige în Dâmbovița, cu multă muncă și cu multă determinare, doi parlamentari”

După un mandat de deputat de 4 ani, la alegerile parlamentare din 6 decembrie Oana Vlăducă (Pro România) candidează pentru un post de senator în Senatul României. Motivele care au stat la baza acestei decizii au fot explicate astăzi de Oana Vlăducă în cadrul unei conferințe de presă online. Parlamentarul a mărturisit că mandatul de deputat a fost unul cu multe provocări, frumos, în care a încercat să reprezinte cu responsabilitate interesele dâmbovițenilor și nu numai, însă după o analiză serioasă și o discuție cu Victor Ponta și Adrian Țuțuianu a decis, fără să fie constrânsă în vreun fel, ca la alegerile parlamentare din luna decembrie să-și asume o candidatură pentru un post de senator și în consecință să deschidă lista Pro România Dâmbovița pentru Senat.

Oana Vlăducă a mărturisit că este hotărâtă să câștige mandatul de senator Pro România, cu multă muncă și sprijinul colegilor de partid care, după alegerile locale, au devenit o echipă cu mai multă experiență politică și electorală și mult mai puternică.

„În primul rând este onorant pentru fiecare dintre noi să primească o astfel de candidatură. Reprezentarea în Parlamentul României aduce de fapt cu sine o componentă importantă de responsabilitate, de asumare și, bineînțeles, de demnitate. De prea mult ori, spun eu, au fost reduse aceste candidaturi la amănunte negative, la trocuri politice sau chiar la poziții pe liste. Eu cred că subiectul acesta poate fi tratat și în termeni decenți, în urma unor analize pertinente, fără scenarii ascunse sau mai știu eu ce fel de scenarii.

Am avut un mandat cu multe provocări la Camera Deputaților și un mandat frumos, spun eu. A fost primul meu mandat de parlamentar și am încercat, atât cât am putut, să reprezint cu onoare și cu responsabilitate interesele acestui județ. Acum candidez pentru un post de senator. Decizia am luat-o împreună, eu, Victor Ponta și Adrian Țuțuianu. Am făcut o analiză serioasă și corectă și am convenit că așa este cel mai bine. Eu sunt cea care a venit prima cu această idee, și anume aceea ca eu să fiu candidat la Senatul României. Asta bineînțeles o spun ca să elimin orice alt subiect. Eu am venit în Pro România nu pentru că mi s-a promis cine știe ce sau pentru că mi s-a promis vreo funcție. Nu. Am venit în Pro România pentru că în PSD nu se mai putea sta și pentru că în Pro România sunt liderii pe care eu i-am respectat și îi respect în politică. Revin deci, eu am fost cea care a venit cu ideea de a candida la Senat.

Cine mă cunoaște știe despre mine că sunt un om puternic, un om muncitor și, cel mai important, un om de echipă. Cred în valorile pe care mi le-au transmis părinții mei și cred că multe principii corecte de viață pot avea loc și în politică. Nu totul de altfel se reduce la posturi, la funcții sau la sinecuri. Eu sunt în politică la fel ca în prima zi, cu același entuziasm și aceiași bună credință. Candidez la Senat cu gândul de a câștiga, să fie clar. Eu nu mă resemnez sub nicio formă. Nu dau înapoi, eu îmi asum un obiectiv și merg cu gândul de a câștiga. Pro România poate să câștige în Dâmbovița, cu multă muncă și cu multă determinare, doi parlamentari. Am avut un examen foarte greu la locale, examen pe care cu toții l-am simțit pe pielea noastră și spun lucrul acesta… A trecut acel examen. Avem în prezent aleși local, 116 aleși locali, avem structuri în teritoriu, avem organizații, avem oameni extraordinar lângă noi. Suntem un partid în adevăratul sens al cuvântului. Ca atare, alegerile parlamentare cor reprezenta un pas înainte. Vom obține un scor mai bun și, după toate simulările noastre, putem câștiga doi parlamentari.

Cine nu mă cunoaște poate să scrie despre mine orice, însă cine mă cunoaște știe că dacă am luat o decizie aceea a fost a mea și numai a mea. Altfel spus abia aștept să ne vedem pe teren”, a declarat deputatul Pro România, Oana Vlăducă.

Leave A Response »