Deputat Carmen Holban: Medicamentele pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19 vor fi eliberate de farmacii DOAR în baza rețetelor completate de medicii de familie sau de cadrele medicale din centrele de evaluare

Noi măsuri luate de ministrul Sănătății pentru tratarea persoanelor infectate cu noul coronavirus!

Potrivit deputatului PSD Carmen Holban, membru în Comisia de sănătate din Camera Deputaților, s-a hotărât înființarea de centre de evaluare unde se vor putea prescrie tratamente pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, iar rețetele prescrise de cadrele medicale din aceste centre vor putea fi eliberate de farmacie.

Totodată, și medicii de familie vor putea indica tratamentul și medicația necesare în funcție de evoluția virusului.

Atenție! Medicamentele vor fi eliberate de farmacii DOAR în baza rețetelor completate de medicii de familie sau de cadrele medicale din centrele de evaluare COVID-19.

„Persoanele infectate cu noul coronavirus vor beneficia de tratament încă din fazele incipiente ale bolii.

Medicamentele se vor elibera pe baza rețetelor completate de medicii de familie sau de cadrele medicale din centrele de evaluare COVID-19.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a insistat pentru stabilirea unor protocoale de tratament, astfel încât sistemul sanitar să nu fie sufocat de numărul ridicat al spitalizărilor, dar, mai presus de orice, numărul cazurilor grave și al deceselor să fie redus considerabil.

Sub îndrumarea ministrului Rafila, s-a hotărât înființarea de centre de evaluare unde, potrivit stării de sănătate a fiecărui pacient, se vor prescrie tratamentele specifice. De asemenea, și medicii de familie vor putea indica tratamentul și medicația necesare în funcție de evoluția virusului.

Foarte important: medicamentele prescrise vor putea fi eliberate de farmacie doar în baza unei rețete și vor fi administrate conform indicațiilor medicilor.

Pe lângă degrevarea sistemului de sănătate prin tratarea în ambulatoriu a cazurilor ușoare și medii, vom reuși să asigurăm tuturor un tratament corect, care să răspundă gradului de evoluție a bolii.

În acest fel, oamenii nu se vor mai trata singuri cu medicamente nerecomandate de specialiști”, a transmis deputatul PSD Carmen Holban.

 

leave a reply