Dep. Iulian Vladu (PDL), despre Victor Ponta: ”…lipsă de maturitate și grave carențe de caracter”

Indexarea pensiilor în anul 2014, cu 3,7 procente, reprezintă o măsură obligatorie, prevăzută de Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii. Astfel, potrivit formulei din actul normativ menţionat, introdusă în vederea limitării abuzurilor politice şi a creării unui sistem social echitabil, independent de voinţa politicienilor aflaţi vremelnic la putere, în fiecare an bugetar, punctul de pensie va creşte cu 100% rata inflaţiei şi cu 50% din majorarea salariului mediu brut pe economie.
Primul ministru Victor Viorel Ponta a ţinut însă să-şi asume, în declaraţiile publice din ultimele zile, indexarea pensiilor românilor, ca şi cum ar lua această măsură din prea-plinul mărinimiei sale. În fapt, domnia sa nu va face altceva decât să aplice un act normativ aflat astăzi în vigoare, act normativ pe care a ţinut să-l discrediteze constant în perioada în care se afla în opoziţie, în cadrul unei campanii de manipulare fără precedent.
Atitudinea premierului Victor Ponta, completată cu obiceiul de a nu spune niciodată adevărul până la capăt, arată, o dată în plus, lipsa de maturitate politică şi grave carenţe de caracter, care nu se potrivesc sub nicio formă cu statura unui om de stat. Dacă dl prim-ministru vrea să mărească pensiile, pentru a-şi onora promisiunile electorale, are libertatea şi pârghiile să o facă, însă cu un alt coeficient decât cel prevăzut deja de lege.

Iulian Vladu, deputat Colegiul 8 Dâmboviţa,
Vicepreşedintele Comisiei pentru Muncă
şi Protecţie Socială din Camera Deputaţilor

leave a reply