Dep. Ionuț Săvoiu (PSD): ”Președinte anti-jucător”

România este, începând de marți, gazda unui eveniment major din punct de vedere politic și economic – Forumul Economic și Comercial China – Europa Centrală și de Est. Manifestarea este uriașă cu adevărat prin implicațiile pe care le propagă. Contribuie la aceasta participanții de calibru, începând cu premierul chinez Li Keqiang, continuând cu oficiali din guvernele a 16 țări din Europa Centrală și de Est, premieri, miniștri, și peste 1000 de oameni de afaceri, reprezentanți ai companiilor private și de stat.

Poate tocmai acesta e motivul pentru care, consecvent unor atitudini pe valul cărora a făcut carieră, președintele Traian Băsescu a ținut cu tot dinadinsul să ne aducă aminte că are permanent o abordare total neprofesionalǎ şi nepoliticoasǎ faţǎ de partenerii instituţionali. Căci cum altfel am putea califica o convocare a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (C.S.A.T.) în inima Forumului Economic și Social, tocmai când premierul Victor Ponta avea programate mai multe întâlniri bilaterale cu omologi din Europa Centrală și de Est?! Ce eclipsă de rațiune să-ți sugereze că ai putea, astfel, să deviezi (fie și pentru câteva secunde) atenția de la un moment esențial pentru România?!

Trist pentru Traian Băsescu este nu nivelul la care se comportă, cu el ne-am obișnuit, ci faptul că nu înțelege (și acționează în consecință) că modelul lui (permanent agresiv şi dispreţuitor sau generator de ură) este acoperit zilnic de un altul. Traian Băsescu nu poate pătrunde această realitate și, în nepoliteţea gesturilor care l-au consacrat, ia decizii de prea multe ori ridicole. Și face asta cu toate reflectoarele pe el, fără rușine sau minimă responsabilitate pentru interesul naţional.

În linia acestor gesturi se înscrie convocarea irațională a C.S.A.T. Și tot așa, blocarea descentralizării sau a bugetului. Toate indică un președinte care nu are drept reper nici modernizarea statului, nici stabilitatea politică, nici dezvoltarea economică, ci propriul lui joc. Care, în fapt, a devenit un anti-joc. Iar el, Băsescu, din presedinte jucǎtor ne convinge cǎ este de fapt un președinte anti-jucător.

 

Deputat USL Dâmbovița IONUȚ SĂVOIU

Colegiul nr. 7 Titu

  • ia cu pleonasmu’: minciună ordinară de mazetă pesedistă.
    o şedinţă CSAT nu se convoacă de azi pe mîine ca cea de la asociaţia mea de scară.
    Piţiponta şi’a dat acordul încă din 18 nov asupra datei de desfăşurare, 26 nov.
    asta arată cît de habarnist şi iresponsabil este şi cum (tele)guvernează el după ureche, un nociv pentru ţară. 🙁

leave a reply