Dâmbovița, de două săptămâni, în scenariul verde. Președintele CJD, Corneliu Ștefan: „Ușor, ușor, facem pași importanți spre o viață normală!”

De două săptămâni, județul Dâmbovița este în scenariul verde, numărul cazurilor noi de COVID-19 fiind în scădere de la o zi la alta, astfel că de mai multe zile județul are o rată de incidență sub 1, astăzi aceasta fiind 0,81.

În contextul reînceperii cursurilor școlare, după o lună de vacanță forțată de valul al treilea al pandemiei, vestea că cifrele tind spre revenirea la normalitate este extrem de bună, elevii și dascălii putând astfel să se reîntoarcă fizic în sălile de clasă.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, arată din nou că, pe lângă respectarea măsurilor sanitare, vaccinarea anti-COVID-19 este unul dintre cei mai importanți pași ce pot fi făcuți pentru reîntoarcerea, într-o măsură mai mare, la viețile noastre de dinainte de pandemie.

„În ultimele două săptămâni, județul Dâmbovița a înregistrat o rată a cazurilor noi de COVID-19 de 0,81 la 1.000 de locuitori.

Putem spune că, ușor, ușor, facem pași importanți spre o viață normală! Suntem tot mai aproape de eliminarea restricțiilor, iar acest lucru se datorează celor 70.134 de dâmbovițeni care, până astăzi, au făcut cel puțin prima doză a vaccinului care ne ajută în lupta împotriva COVID-19!

Revenirea la viața de dinainte de pandemie este aproape, mulțumită dâmbovițenilor care au respectat măsurile de prevenire a răspândirii acestui virus, precum și celor care s-au vaccinat!

Datorită lor, mâine, în foarte multe localități dâmbovițene, curțile școlilor vor fi iar pline!

Este primul pas spre normalitate!”, a transmis astăzi președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, numărul dâmbovițenilor vaccinați în total de la debutul campaniei de vaccinare (4 ianuarie – 3 mai 2021) este de 70.134, din care persoane vaccinate cu o singură doză: 29.804 și persoane vaccinate complet (doza 1 și doza 2): 40.330.

 

leave a reply