”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee revine la Teatrul Tony Bulandra

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, revine la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște. Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, Sînziana Nicola și Emil Măndănac. Sâmbătă, 30 noiembrie, la ora 19:00, spectatorii sunt invitați la o petrecere târzie, cu glume intelectuale, iluzii și jocuri crude.

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, în regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră adânc” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon), se joacă de șapte ani pe scenele independente din București. Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

Câștigătoare a Premiului Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru (1962), „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele controversate, mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului “familiei perfecte”. George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, în care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant decât cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

leave a reply