Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița: „Alocăm peste 17 miliarde lei pentru a contracara impactul crizei economice. Încă o dată se dovedește cât de importantă este prezența PSD la guvernare

Ana Maria Popescu 12/04/2022 0
Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița: „Alocăm peste 17 miliarde lei pentru a contracara impactul crizei economice. Încă o dată se dovedește cât de importantă este prezența PSD la guvernare

„Sprijin pentru România”! Așa este intitulat pachetul de măsuri adoptat de coaliția de guvernare, pachet care va intra în implementare în perioada următoare și care prevede, printre altele, acordarea de vouchere pentru alimente, rechizite și haine, creșterea valorii tichetelor de masă, creșterea salariilor, acordarea de granturi, dar și proiecte pentru tineret și tinerele familii.

„«Sprijin pentru România»- un pachet marca PSD! Alocăm peste 17 miliarde de lei pentru a contracara impactul crizei economice.

Ieri, a fost aprobat și făcut public pachetul de măsuri social-economice, set de măsuri special creat pentru a combate creșterea prețurilor, dar, în același timp, pentru a putea susține producția autohtonă, agricultura și industria românească.

Măsurile, 95% marca PSD, sunt astfel concepute încât să venim în sprijinul populației, dar și al mediului privat.

Măsuri pentru sprijinirea populației:

-vouchere de 50 euro/2 luni pentru alimente de bază pentru familiile/persoanele cu venituri reduse;

-vouchere de 30 euro lunar pentru elevii cu burse sociale;

-susținem creșterea voluntară cu 200 de lei a salariului minim;

-creșterea cu 50% a tichetelor de masă;

-dublarea normei de hrană în spitale, de la 11 la 22 de lei;

-majorarea cu peste 40% a alocației lunare de plasament a copiilor, inclusiv a celor cu dizabilități;

-creșterea alocației zilnice de hrană;

-creșterea cu 58% a sumelor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite necesare copiilor din centre de plasament.

Măsuri pentru sprijinirea mediului privat:

-încurajăm procesarea produselor agricole prin acordarea unei prime de 10% din valoarea produselor agricole procesate;

-finanțăm cu până la 400.000 euro/firmă IMM-urile ale căror lanțuri de producție au fost afectate de războiul din Ucraina;

-am prevăzut 1 miliard de lei pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie;

-suplimentăm finanțările destinate investițiilor publice în funcție de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

Încă o dată se dovedește cât de importantă este prezența PSD la guvernare și faptul că ne-am asumat acest lucru într-unul dintre cele mai dificile momente pentru țară”, a declarat Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița și vicepreședinte PSD la nivel național.

Leave A Response »