Corala târgovişteană “Pro Musica Gheorghe Dimancea” a încântat publicul din Cracovia

Capitala culturală a Poloniei a găzduit, în perioada 4 – 6 octombrie, Festivalul Internaţional al Corurilor şi Orchestrelor, eveniment ce a reunit, pe scenele încântătorului oraş de pe Vistula, 11 ansambluri din toată lumea – Elveţia, Islanda, Lituania, Bulgaria, Suedia, Danemarca etc. Printre coralele participante, ce au trecut criteriile exigente de selecţie s-a aflat şi „Pro Musica Gheorghe Dimancea” din Târgoviște, sub bagheta dirijorului Florin Emil Nicolae Badea.
Şi de această dată, corul târgoviştean cu o existenţă remarcabilă, dacă este să ne raportăm la anul înfiinţării (1874), dar şi cu un palmares bogat, pe măsura tradiţiei, şi-a reconfirmat valoarea, reuşind să-şi atragă simpatia unui public elevat.
Dacă vorbim despre atuu-rile târgoviştenilor, putem spune că repertoriul extrem de diversificat, a fost completat de experienţa şi talentul unui ansamblu închegat care, trecând prin registrele religios, folcloric, dar şi clasic, a reuşit să smulgă minute în şir de aplauze.
„A fost o onoare pentru mine şi pentru toţi colegii mei din Pro Musica să reprezentăm Târgoviştea într-un festival de o asemenea anvergură. Mă bucur că, şi de această dată, ne-am prezentat foarte bine şi am reuşit să câştigăm atât simpatia publicului, cât şi pe a celorlalţi participanţi. Sârba românească şi tot ce a însemnat registrul folcloric au electrizat din nou publicul, care a reacţionat extraordinar la ruperile de ritm impuse de repertoriul nostru. Am consemnat încă o reuşită, într-unul dintre cele mai bogate centre cultural – artistice europene. Pentru acest lucru le mulţumesc colegilor mei din Pro Musica şi, în egală măsură, celor din Consiliul Municipal Târgovişte, instituţie care ne-a sprijinit permanent în demersul nostru artistic. Sperăm ca, în curând, să avem o întâlnire de suflet şi cu publicul târgoviştean”, a declarat dirijorul Florin Emil Nicolae Badea la sosirea de la Cracovia.

leave a reply