Contra cronometru. Procedura de atribuire a contractelor de execuție pentru montarea de centrale termice în școli și instituții se încheie în mai puțin 48 de ore!

După aproape doi ani de amânări, proiectul de achiziţie şi montare a centralelor termice individuale în şcolile, instituţiile şi locuinţele ANL care erau branșate la TERMICA SA, a ajuns într-o fază critică, în care timpul este inamicul nr. 1. Chiar dacă a primit in extremis votul Consiliului Local Municipal, pericolul este reprezentat tocmai de timpul pierdut și de faptul că iarna bate la ușă.

Fără să piardă timpul, executivul a elaborat deja caietele de sarcini care, astăzi și mâine, vor fi la dispoziția tuturor celor interesați să intre în acest proiect.

Potrivit caietului de sarcini, lucrările trebuie să fie executate în maximum 30 de zile, dar nu mai târziu de 15 noiembrie 2013 și să aibă garanție de cinci ani.

O condiţie care ar putea pune pe gânduri pe potenţialii colaboratori este cea de natură financiară: cum bugetul pentru acest proiect este constituit pentru 2014, firmele care vor dori să intre în program vor fi obligate să achiziționeze şi să monteze centralele termice pe cheltuiala lor, urmând să-şi recupereze banii, de la Primărie, în cursul anului viitor. Potrivit city manager-ului, asta n-ar trebui să reprezinte un impediment: „Cred că vor exista solicitări, fiindcă procedura nu este deschisă doar firmelor locale”, a declarat Gabriel Cioacă.

leave a reply