Constantin Cozma ( PSD Dâmbovița): Avem dovada clară că Inspectoratul Școlar Dâmbovița s-a privatizat. În loc să-i preocupe pregătirea școlilor pentru începerea noului an școlar, ei stau să schimbe directori

Ana Maria Popescu 25/08/2021 0
Constantin Cozma ( PSD Dâmbovița): Avem dovada clară că Inspectoratul Școlar Dâmbovița s-a privatizat. În loc să-i preocupe pregătirea școlilor pentru începerea noului an școlar, ei stau să schimbe directori

Revenind la județul Dâmbovița și la schimbările făcute la nivelul conducerii mai multor instituții de învățământ, avem dovada clară că Inspectoratul Școlar Dâmbovița s-a privatizat. Altfel, nu ne explicăm de ce conducerea Inspectoratului nu a ținut cont de indicațiile primite de la ministrul Educației, domnul Câmpeanu. Acesta a transmis, către toate inspectoratele școlare, următoarele:

„Revin cât se poate de clar cu mesajul:

Concursul pentru ocuparea posturilor de director va începe în data de 14 septembrie. Până atunci, pentru un semestru, suntem desigur toți de acord cu privire la avantajele continuității. Se schimbă directorii doar dacă sunt motive justificate legal sau din perspectiva managementului educațional, dacă se pensionează sau dacă nu-și mai dau acordul pentru continuare.”

Situația generată, fiecare face ce vrea, arată cât de bolnav este sistemul instituit de PNL. În loc să-i preocupe pregătirea școlilor pentru începerea noului an școlar, ei stau să schimbe directori. Știm că școala ar putea începe, în format fizic, dacă rata de infectare nu depășește 6%. Din păcate, șansele să depășim acest procent sunt mari.

Ne vom trezi în situația în care presiunea va fi mutată pe administrațiile publice locale. I-a întrebat cineva pe primari cum se vor descurca? Sunt ei pregătiți financiar pentru redeschiderea anului școlar?

Situația este pe muchie de cuțit în Dâmbovița. Primăriile abia mai au bani de funcționare, iar pentru începerea anului școlar nu vor putea să se descurce.

Este degringoladă totală în țară. Dar ei, cei de la Guvernare, au cu totul altă treabă. România nu mai există de mult pentru ei.

Constantin Cozma

Purtător de cuvânt PSD Dâmbovița

 

Leave A Response »