Compania coreeană Doosan Enerbility a lansat un material de promovare a proiectului SMR de la Doicești, județul Dâmbovița, în care prezintă toate etapele folosite în procesul de producție a reactoarelor modulare mici.

În luna aprilie, președintele României, Klaus Iohannis, alături de ministrul Afacerilor Externe, ministrul Energiei,de CEO-ul ROPower Nuclear, a vizitat sediul central al Doosan Energibility din Changwon, locul unde vor fi fabricate componentele SMR pentru centrala cu o capacitate de 462MW care se va construi în județul Dâmbovița, în comuna Doicești.  

În urma vizitei oficiale a delegației conduse de Președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud, compania coreeană Doosan Enerbility a lansat un material de promovare a proiectului SMR de la Doicești, județul Dâmbovița. 

Materialul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=Z-AFtBhptf8&ab_channel=%EB%91%90%EC%82%B0%EC%97%90%EB%84%88%EB%B9%8C%EB%A6%AC%ED%8B%B0TV%28%EC%98%9B%EB%91%90%EC%82%B0%EC%A4%91%EA%B3%B5%EC%97%85%29 

Gigantul industrial coreean arată că în complexul industrial de la Changwon au creat o linie de producție industrială special concepută pentru fabricația componentelor SMR. Linia de producție integrată, se arată în materialul publicat de coreeni, acoperă toată etapele de fabricație de la materialul brut, la produsul final. 

Materialul tip documentar arată, pe scurt, toate etapele folosite în procesul de producție a reactoarelor modulare mici, cum vor fi cele folosite de compania RoPower Nuclear la complexul de la Doicești. 

„Ne așteptăm ca proiectul SMR din România să servească drept piatră de temelie pentru a deveni lider pe piața globală a SMR-urilor”, mai spun reprezentanții companiei Doosan Enerbility. 

leave a reply