Colectarea, transportul și depozitarea gunoiului în Dâmbovița intră într-o nouă etapă, după 17 ani de eforturi. Apelul președintelui CJD pentru fiecare dâmbovițean. VIDEO

Ana Maria Popescu 20/02/2022 0
Colectarea, transportul și depozitarea gunoiului în Dâmbovița intră într-o nouă etapă, după 17 ani de eforturi. Apelul președintelui CJD pentru fiecare dâmbovițean. VIDEO

Colectarea, transportul și depozitarea gunoiului în Dâmbovița intră într-o nouă etapă și, după 17 ani de eforturi, se va concretiza nu numai într-o infrastructură tehnologică deja existentă, ci și în cerințele de mediu și reciclare ale Uniunii Europene.

De la 1 martie, Dâmbovița va fi județul în care gunoiul se va colecta selectiv, va fi depozitat conform cu legile în vigoare, urmând a fi reciclat în instalații moderne, ce vor fi construite pe fonduri europene.

Tot ceea ce se face astăzi va avea beneficii în viitor, într-un mediu curat, în refolosirea resurselor prin reciclare și nu în ultimul rând în civilizație.

Astăzi, la o zi după prezentarea flotei SC Supercom SA și a intențiilor prezente și viitoare pe domeniul Salubrității ale Consiliului Județean Dâmbovița, președintele Corneliu Ștefan face apel la fiecare dâmbovițean, să înțeleagă că de fiecare în parte depinde succesul acestei operațiuni nu foarte complicate.

„Să nu amesteci plasticul cu hârtia și metalul cu sticla nu este o treabă prea complicată! Cum, la fel de ușor, ar trebui să nu mai confundăm strada, pădurea, muntele și râurile sau lacurile cu propriul coș de gunoi. Avem la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a colecta selectiv în județul Dâmbovița! Mai trebuie să și vrem să facem acest lucru! Avem de pus în balanță: respect pentru lumea în care trăim sau străzi, ape și păduri sufocate de deșeuri! Nu cred că asta vrem să lăsăm moștenire copiilor noștri!”, a transmis astăzi șeful administrației județene.

Leave A Response »