Colaborare pentru binele antreprenorilor dâmbovițeni! Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița și CECCAR – filiala Dâmbovița au semnat un Protocol de Colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Camera de Comerț și CECCAR Dâmbovița, front comun pentru informarea și sprijinirea antreprenorilor dâmbovițeni! Parteneriatul existent între cele două instituții devine de astăzi unul și mai puternic, iar marii câștigători ai acestei colaborări sunt fără doar și poate oamenii de afaceri din județ care vor fi în permanență informați cu privire la schimbările legislative și ajutați să-și țină afacerile pe picioare.

Așadar, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița (CCIADB) reprezentată de președintele Valentin Calcan și Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) – filiala Dâmbovița reprezentat președintele Raluca Mircea au semnat astăzi un protocol de colaborare strategică, menit să întărească sprijinul oferit mediului de afaceri din județul Dâmbovița.

Evenimentul a avut loc la sediul CECCAR – filiala Dâmbovița, în prezența reprezentanților ambelor organizații, precum și reprezentanți media.  La semnarea protocolului au participat din partea Camerei de Comerț Dâmbovița și Ștefania Stroică – Director General, Simona Dodan  – Specialist Relații Publice, Comunicare – PR și din partea CECCAR filiala Dâmbovița: Marijana Buță – Vicepreședinte, Doina leuștean – Director Executiv, Aurel Goglea, Alina Neculaescu Zotic – membri în Consiliul filialei, Gabriela Anghel – Expert Contabil și membră a Camerei de Comerț Dâmbovița.

Obiectivele Protocolului de Colaborare:

Parteneriatul între CCIADb și CECCAR are ca scop principal crearea unui cadru de colaborare eficient pentru:

– Îmbunătățirea climatului economic pentru adaptarea companiilor la mediul actual puternic concurențial;

– Promovarea în comun a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătăţirea mediului de afaceri; 

– Organizarea de conferințe, alte activități educaţionale și de networking, în vederea promovării în rândul comunității de afaceri din judeţul Dâmbovița a reglementărilor din domeniul economic și contabil, pentru promovarea schimbului de cunoștințe și bune practici în domeniile economic şi contabil. 

– Identificarea unor oportunităţi de finanțare pentru mediul de afaceri din judeţul Dâmboviţa;

– Schimbul de informații între cele două părți în vederea diseminării prin canalele de comunicare a informațiilor de interes pentru profesioniştii contabili de la nivel judeţean şi pentru mediul de afaceri;

– Promovarea standardelor de calitate și a eticii profesionale în practica contabilă şi în afaceri, în vederea sprijinirii încrederii investitorilor.

,,Obiectivul general al protocolului  este îmbunătățirea climatului economic pentru adaptarea companiilor la mediul actual puternic concurențial, promovarea în comun a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătățirea mediului de afaceri, organizarea de conferințe, activități educaționale, networking în vederea promovării în rândul comunității de afaceri din județul Dâmbovița a reglementărilor din domeniul economic  și contabil pentru promovarea schimbului de cunoștințe și bune practici în domeniul economic și contabil. Aici  vreau să fac o paranteză și să spun despre membrii noștri care sunt adevărați profesioniști și nu  numai în domeniul financiar contabil, ci și în domeniul accesării fondurilor europene pentru că în cadrul protocolului, ca și obiectiv, avem și identificarea unor oportunități de finanțare pentru mediul de afaceri din județul Dâmbovița, precum și schimbul de informații între cele două părți în vederea diseminării prin diferite canale fie ele de social media, comunicarea informațiilor de interes pentru profesioniștii contabili de la nivel județean și pentru mediul de afaceri, dar și promovarea standardelor de calitate și a eticii profesionale în practica contabilă și în afaceri în vederea sprijinirii încrederii investitorilor. Ce metodologie de lucru avem? În primul rând  consultări periodice pentru identificarea de acțiuni comune în vederea atingerii obiectivelor prezentului protocol, asigurarea schimbului reciproc și permanent de informații și date cu privire la derularea acțiunilor comune și realizarea obiectivelor convenite’’, a declarat președintele Consiliului Filialei Dâmbovița a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, Raluca Mihaela Mircea

,,Păstrăm în continuare foarte buna relație  pe care am avut-o în ultimii 4 ani. Oamenii fac fel de fel de businessuri dar a ține evidențele contabile nu reprezintă până la urmă obiectul de activitate al celor mai multe dintre companii. Cei mai mulți dintre antreprenori știu să facă obiectul lor de activitate, unii fac drumuri, alții construiesc fel de fel de lucruri, dar contabilitatea este o parte obligatorie, prin lege, extrem de necesară fiecăruia și până la urmă îi certifică buna funcționare a firmei. La un moment dat, eu  cred că în funcție de cifra de afaceri, în funcție de mărimea firmei, ar trebui să fie obligatoriu să ai în companie experți contabili pentru că astfel scapi de foarte multe griji, ca antreprenor. În primul rând corectitudinea înregistrărilor, corectitudinea plăților către stat, pentru că nu este deloc plăcut să afli la un control de fond care vine peste 4 ani, pentru că peste 5 ani se poate prescrie, să afli că acum 4 ani ai înregistrat ceva greșit și să fi nevoit nu numai să plătești acea sumă, dar să achiți… și penalizări. Ca urmare, eu cred că a avea  partener CECCAR-ul nu numai că este bine, ci este chiar obligatoriu. Împreună lucrăm cu companiile și antreprenorii și cred că trebuie să avem grijă de ei astfel încât să treacă prin greutățile care apar an de an. Am toată speranța că vom avea în continuare o colaborare foarte bună. Mulțumesc pentru colaborare pe care am avut-o până acum și Doamne ajută în continuare”, a transmis președintele CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan.

****

Despre CCIA Dâmbovița

Camera de Comerț Dâmbovița este un Club de Afaceri, organizaţie autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, nonprofit, cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri în raport cu autorităţile publice şi cu organismele din țară şi din străinătate.

MISIUNEA noastră este aceea de a susține comunitatea oamenilor întreprinzători.

VIZIUNEA este aceea de a ajuta afacerile să crească.

SCOPUL nostru este acela de a găsi împreună soluții pentru binele mediului de afaceri, să susținem inovarea și digitalizarea, să dezvoltăm parteneriate stabile pe termen lung.

Despre CECCAR

Este unul dintre cele mai mari organisme profesionale europene din domeniul financiar-contabil. CECCAR reprezintă și gestionează profesia contabilă din România, fiind, totodată, unul dintre cei mai importanți furnizori de formare profesională în domeniu, dezvoltând permanent atât programe de educație inițială, cât și programe de dezvoltare profesională continuă pentru membrii săi. CECCAR colaborează permanent cu instituțiile și autoritățile de reglementare pentru dezvoltarea profesiei contabile, în interes public.

leave a reply