Codul Silvic a suferit modificări, deputații au corectat erorile din vechea legislație

Deputații au adotat proiectul de lege care privește modificarea Codului Silvic și astfel a reglementat clar cine are voie să exploateze și să cumpere lemne din pădure. Lemnele se vor vinde în continuare „pe picior”, asigurarea lemnelor de foc se va face pe bază de cerere din partea cumpărărtorului, care odată ce a achiziționat lemnul nu mai are voie să-l revândă, ci să-l folosească în propria gospodărie. Modificările sunt unele complexe și îndreaptă o serie de greșeli din trecut care „se strecurase” în Codul Silvic.

Proiectul de lege a primit un vot pozitiv în Camera Deputaților și din partea parlamentarului PSD de Dâmbovița, Oana Vlăducă.

„Am adoptat în Camera Deputaților un proiect legislativ care are drept scop corectarea unei “erori materiale” (greșeală într-un act oficial) din Codul Silvic.

Astfel, ocoalele silvice nominalizate au obligația să asigure servicii pentru suprafețele de pădure de maxim 30 de hectare. Prestarea serviciilor silvice se face la cererea proprietarului (cetățeni sau persoane juridice) pe bază de contract. Pentru suprafeţele de pădure de peste 30 hectare, pentru care nu există administrare, asigurarea serviciilor silvice de către ocolul nominalizat se face prin act de constatare încheiat între reprezentantul ocolului silvic şi reprezentantul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Important este că asigurarea lemnelor de foc pentru populație se face pe bază de cerere individuală sau liste centralizate întocmite de primării. Vânzarea se face direct către cumpărător, care nu are dreptul să revândă lemnele” (Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmbovița)

 

leave a reply