Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, mesaj de Ziua Eroilor: „Trebuie să ne onorăm înaintașii continuând să construim o Românie prosperă, unită și democratică, o Românie demnă de sacrificiul lor.”

Astăzi, de Ziua Eroilor, ne-am reunit pentru a ne cinsti înaintașii care, cu prețul vieții lor, au luptat pentru libertatea, unitatea și independența țării noastre. Sacrificiul lor suprem ne-a permis să ne bucurăm de o Românie modernă, democratică, membră a Uniunii Europene și a NATO.

Construcția României europene nu a fost ușoară. A necesitat curaj, determinare, dăruire și, din păcate, multe jertfe. De-a lungul istoriei, militarii români au dat dovadă de un patriotism exemplar, luptând cu bravură pe câmpurile de bătălie pentru apărarea pământului strămoșesc. Dar nu doar ei au contribuit la făurirea destinului nostru. Fiecare român, prin faptele sale, mari sau mici, a pus o cărămidă la temelia țării noastre.

Astăzi, vedem cât de mult a contat fiecare jertfă. Beneficiem de o „temelie” trainică și de o protecție extinsă care ne apără de pericolul venit din Est. 

Astăzi, când sărbătorim și Înălțarea Domnului Iisus Hristos, ne amintim și de mesajul divin al iubirii, al iertării și al sacrificiului. Sacrificiul eroilor noștri este o oglindire a sacrificiului suprem al lui Iisus Hristos care a murit pentru mântuirea noastră.

Dincolo de recunoștință, Ziua Eroilor ne oferă și un moment de introspecție. Trebuie să învățăm din lecțiile istoriei, din exemplul de curaj și dăruire al ostașilor români. Trebuie să ne onorăm înaintașii continuând să construim o Românie prosperă, unită și democratică, o Românie demnă de sacrificiul lor.

Să ne amintim mereu de eroii noștri și să le cinstim memoria prin faptele noastre!

Dragi militari, vă suntem recunoscători pentru tot ce faceți. Știm că nu vă este ușor, dar vrem să nu uitați că aveți o misiune importantă – să vă iubiți și să vă apărați țara în orice împrejurări. 

Cinste eroilor!

Prefectul Județului Dâmbovița

Claudia GILIA

leave a reply