Chindia Târgoviște- FC Voluntari, meci important pentru menținerea echipei târgoviștene în Superligă, se joacă pe noul stadion „Eugen Popescu”, refăcut din temelii de administrația locală. 7200 de bilete au fost vândute pentru meciul de mâine seară. „Echipa va lupta, nu vom retrograda”- Cristian Stan, primarul Târgoviștei. VIDEO

_upscale

Astăzi se împlinesc 27 de ani de la promovarea „Micului Ajax” în prima ligă după o victorie pe Eugen Popescu, 3-0 cu Dacia Unirea Brăila, pe 18 mai 1996. Mâine Chindia Târgoviște luptă pe stadionul „Eugen Popescu”, de această dată unul nou nouț, demn de Liga I, împotriva FC Voluntari pentru a se menține în primul eșalon al fotbalului din România.

Cu o zi înainte de meciul crucial cu Voluntari, Primăria Municipiului Târgoviște și conducerea AFC Chindia au organizat o conferință de presă „administrativă”, în cadrul căreia au prezentat o serie de informații care țin de organizarea partidei de mâine, de restricțiile care se vor impune în ziua meciului, care sunt zonele de acces în fiecare sector al noului stadion. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, nu a ezitat însă să dea un răspuns și celor care în ultima perioadă cam cântă prohodul echipei târgoviștene, dar și detalii suplimentare legate de biletele care s-au pus în vânzare, subliniind faptul că numărul invitațiilor oferite sponsorilor, Federației Române de Fotbal, oaspeților, reprezintă mai puțin de 1% din numărul de locuri al stadionului, iar cu excepția locurilor puse la dispoziție, conform regulilor, suporterilor de la Voluntari și a celor din sectorul tampon, restul de bilete, peste 7200, au fost puse în vânzare online și la casele de bilete deschise la stadion.

Cristian Stan, primarul Târgoviștei: „Este primul meci la Târgoviște în prima ligă după 24 de ani, nu după patru ani cum spun unii. Condițiile de acum sunt total diferite. Se va face un plan de pază, un plan de trafic. Am avut ședința tehnică marți. Vor fi dispuse măsuri, de exemplu, avem sens unic pe strada Justiției dinspre strada Gimnaziului. Accesul pe Aleea Coconilor va fi interzis, accesul auto, cu excepția riveranilor, deci se va veni pe jos, și dinspre strada Cornel Popa. De asemenea, cei care vin spre parcare dinspre strada Nicolae Dobrin, vin cu sens unic și vor ieși pe Cornel Popa. Dinspre Muzeul de Istorie, în fața stadionului, până la intersecția cu strada Stelea, accesul auto va fi interzis. Sunt măsuri impuse de organele de ordine, nu avem niciun fel de competență în sensul acesta. Un sfat pentru târgovișteni…ar fi bine să vină pe jos la stadion, să lase mașina acasă. Orașul e mic, în 20, maxim 30 de minute îl faci pe jos. Mai este o discuție cu biletele. Știu că foarte multă lume a fost deranjată că nu a prins bilete, dar nu avem ce face, acestea sunt condițiile. S-a spus despre invitații…aceste invitații s-au dat pentru meciul de inaugurare în procent de sub 1% din capacitatea stadionului. S-au dat pentru Federația Română de Fotbal, care trebuie să fie prezentă, sponsori și așa mai departe. De asemenea, 10% din capacitatea stadionului nu poate fi utilizată pentru că este sectorul tampon pentru oaspeți și de acolo s-au pus în vânzare, jumătate din acest sector. Avem aproximativ 400 de locuri în sectorul destinat oaspeților, dar dacă vin doar 10 inși, doar acei 10 inși rămân în cele 400 de locuri. Nu avem ce să facem, acestea sunt regulile. Nu înțeleg de ce se vorbește așa de mult de retrogradare. Suntem la mâna noastră, dacă batem Voluntari, mergem la baraj unde vom întâlni o echipă de Liga 2. Chiar și în cazul în care pierdem, iar FC Argeș face egal cu Petrolul, tot noi ne ducem la baraj. Eu nu spun că este ușor, dar echipa va lupta pentru acest obiectiv.

Sunt puține stadioane în România care să îndeplinească toate condițiile de omologare, aşa cum se întâmplă în cazul stadionului Eugen Popescu, dincolo de tot ce s-a spus şi se spune în continuare. Văd că unii sunt foarte nefericiți, dar nefericiţi rău de tot că jucăm la Târgovişte. Eu nu ştiu de unde atâta răutate şi atâta manipulare şi dus pe fenta altora de la nivel naţional, care chiar nu vor ca echipa din Târgovişte să rămână în prima liga.

Acum, vom vedea ce se va întâmpla. (…) Chindia este la mâna sa, nu depinde de nimeni. Am învins Voluntari, jucăm barajul cu o echipă din liga a II-a. Nu văd unde e fatalitatea cu primul şi ultimul meci”, chiar nu văd. Aşa fac şi în viață oamenii ăştia? Cum au dat de un mic obstacol încep să plângă? Viaţa e o luptă, cu urcuşuri, coborâşuri, dar e o luptă. De unii mi-e milă, sincer.

„Ce facem cu stadionul în liga a II-a”? Păi, uite, la Târgu-Jiu cred că sunt in liga a IV-a și au ditamai stadionul. În primul rând, nu retrogradăm şi nu trebuie să plecăm de la chestiunea asta. Nu, nu vom retrograda, vom lupta. Nu e uşor, nu spune nimeni că e uşor, dar suntem la mâna noastră, nu depindem de alte meciuri. Am bătut cu 1-0, jucăm barajul.

S-au făcut eforturi foarte mari. Asta cu „nu se vrea să rămână echipa în prima liga” e o intoxicare ieftină din partea unora care îşi dau cu părerea nefundamentat, fără argumente. Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmbovița au susţinut această echipă. Şi nu, nu jucăm după 4 ani la Târgovişte, în prima ligă, ci după 24 de ani! 20 de ani, echipa a fost în liga a II-a şi a III-a; nu înjura nimeni, pe nimeni nu interesa de stadion. Asta e adevărul. N-a fost uşor să joci la Ploiești, la Buzău, la Giurgiu, dar astea au fost condițiile. Acum jucăm la Târgovişte. (…) Au fost stadioane care s-au construit mai repede, altele mai areu. La Arad a durat 6 ani. Rapid a jucat acasă după 3 ani şi-un pic. Aşa s-a întâmplat. (…) Toţi cei care au venit, de la Ligă, de la Federație, de la televiziuni au fost surprinşi la modul cel mai plăcut față de ceea ce se scrie și ceea ce se întâmplă. Și veți vedea şi dumneavoastră.”

Marcel Ghergu, președinte AFC Chindia: „În ultima perioadă ne-am ocupat de omologarea stadionului, certificarea academiei, de licențiere și așa mai departe. A fost o perioadă foarte grea. Cu toții ne-am dorit să ne întoarcem acasă și iată că ne întoarcem în niște condiții super. Am văzut foarte multe stadioane și pot să spun că sunt doar câteva care ne depășesc. De asemenea, jucătorii așteaptă cu nerăbdare atmosfera de acasă, unii dintre ei nu au avut parte de ea pentru că au venit după ce am promovat în Superligă. Sunt convins că și la meciul cu Voluntari vor face o atmosferă frumoasă. S-a văzut dragostea pe care suporterii o au față de echipă când am pus în vânzare biletele și s-au epuizat până seara. S-au vândut peste 7.200 de bilete.”

Meciul Chindia Târgoviște – FC Voluntari, este programat vineri, 19 mai, ora 20.00, pe stadionul „Eugen Popescu”, în etapa a noua a play-out-ului Superligii.

Meciul de mâine seară va fi condus la centru de Sebastian Colțescu.

Asistenți: Sebastian Gheorghe, Mircea Orbuleț.

VAR: Istvan Kovacs. AVAR: Daniel Mitruți

Arbitru de rezervă: Viorel Flueran.

leave a reply