Ceva nu se leagă: 7000 de euro și un pistol Glock au dispărut din mașina unui comisar-șef

Mașina șefului Penitenciarului de Femei Târgșor din județul Prahova a fost spartă seara trecută, pe o stradă din Târgoviște. Potrivit anchetatorilor, hoții ar fi sustras din autoturism o borsetă cu suma de 7000 de euro și un pistol Glock, calibru 9 mm cu două încărcătoare cu câtre 17 cartuse cu glont fiecare. Deasemenea, hoții ar fi furat și actele de identitate ale proprietarulului vehiculului.

Autoturismul era oprit în fața unui imobil de pe strada Tighina din municipiul Târgoviște, unde comisarul-șef Florin Stanciu, de 45 de ani, originar din comuna Tătărani – Dâmbovița a intrat pentru aproximativ 20 de minute.

Când a vrut să plece, a constatat că geamul din dreapta spate al mașinii Volswagen Golf era spart, iar din interior lipsea borseta cu7000 de euro și un pistol Glock, calibru 9 mm. A sunat imediat la 112 pentru a reclama spargerea iar la fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, dar și laboratorul criminalistic.

Până la acest moment nu există nicio explicație pentru care comisarul-șef Stanciu avea asupra sa o sumă de bani atât de mare și nici pentru prezența unei arme letale în mașină, armă care trebuie purtată și/sau păstrată în condiții speciale. Pe de altă parte, îndrăzneala și eficiența hoților lasă loc la interpretarea că ar fi dat o lovitură ”la pont”.

Oamenii legii încearcă acum să de a de urma spărgătorilor, fiind organizate filtre la toate ieșirile și intrările din oraș.

Asupra umbrelor care planează în acest caz, vom reveni.

leave a reply