Caravana „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” a ajuns la Târgoviște! Povești cutremurătoare ale foștilor consumatori de droguri împărtășite tinerilor din municipiu și județ.

Caravana „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” a ajuns în această după-amiază la Târgoviște!

Cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, poveștile de viață din cadrul campaniei inițiate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au fost împărtășite sutelor de tineri care au umplut sala de spectacole a Cinematografului Independența din Târgoviște.

La evenimentul-dezbatere au luat parte și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, prefectul județului, Claudia Gilia, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, deputatul Carmen Holban, senatorul Titus Corlățean, vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, viceprimarul municipiului, Monica Ilie, rectorul Univeristății „Valahia”, Corneliu Sălișteanu, inspectorul școlar general, Adriana Tudose, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Agenției Naționale Antidrog.

Poveștile cutremurătoare ale unor foști consumatori de droguri au creat emoție tuturor celor care au ales astăzi să răspundă invitației autorităților județene și naționale de a intra în contact direct cu cei care au trecut prin momente de coșmar din cauza dependenței de droguri și care după ce s-au salvat din „ghearele morții” au decis să ajute alți tineri care se află în situații similare să lupte împotriva dependenței până nu este prea târziu.

Au început cu o țigară, au continuat cu un joint, iar apoi nu a mai fost decât un pas până la consumul de heroină.

Dependența de droguri le-a distrus viața atât lor, cât și părinților, dar în cele din urmă și-au dat seama de răul pe care și-l fac și au început o luptă extrem de grea pentru vindecare. O luptă pe care au câștigat-o, dar au rămas cu sechele în suflet și pe trupuri care le vor aminti toată viața de coșmarul prin care au trecut.

Tinerii prezenți în sală au putut să adreseze întrebări foștilor consumatori, iar numărul celor care au dorit să afle informații despre dependența de droguri nu a fost deloc mic.

leave a reply