BORIGA: “DACĂ MINISTERUL EDUCAȚIEI NU SUSPENDĂ CURSURILE, SE DOREȘTE ALIMENTAREA ACESTEI SITUAȚII”

Primarul municipiului Gabriel Boriga a susținut, astăzi, o conferință de presă în care prezentat ca soluție pentru elevii care învață în frig, suspendarea cursurilor în perioada 9 – 13 decembrie și realocarea elevilor în școlile care au sisteme de încălzire. Edilul spune că este singura soluție și că ea a fost prezentată ministerului educației. Dacă MEC nu va suspenda cursurile ar părea, în opinia primarului, că poartă responsabilitatea morală a faptului că în perioada amintită copiii vor învăța în frig: “Cer ministerului ca în săptămâna 9 – 13 decembrie să suspende cursurile la cele 13 școli rămase fără căldură…Nu există temei legal pentru refuzul acestei solicitării. Doar dacă se dorește alimentarea acestei situații.” Primarul propune ca această săptămână să fie recuperată în Săptămâna Altfel, dacă nu se vor putea recupera orele pe parcursul semestrului. “Nu folosește nimănui să ții copii în frig la școală. Mai sunt și tentați să facă acțiuni de protest!” a mai spus Boriga.

La Târgoviște, în acest moment 17 unități școlare sunt fără căldură. Conform reprezentanților primăriei 5 vor fi rezolvate în următoarele 4 zile, iar apoi încă 5 în perioada 9 -13 decembrie. Pentru cele 8 care rămân în frig se va opta la soluția relocării în școlile încălzite, unde se va învăța în două schimburi până la rezolvarea punctuală a fiecărei situații.

Ieri elevii de la Liceul nr. 3, iar astăzi cei de la Petru Cercel au protestat în stradă pentru că nu au căldură la școală.

Curioasă este în situația de la Târgoviște doar solidaritate consiliului local în care adversariii politici nu se atacă  pe subiectul frigului din școli. Este prima situație în care dintr-o suferință vizibilă nu se încearcă vehement câștigarea de capital electoral. Mai apre doar câte un comunicat rece și impersonal în care sunt arătați cu degetul doar liderii din executiv, deși nu numai ei poartă răspunderea acestei grave situații. Acum, ori consilierii “au pus batista pe țambal” de rușine pentru că faptul că e 5 decembrie, iar problema încălzirii nu e rezolvată, ori problema nu e rezolvată pentru că „au pus demult batista pe țambal”.

preluare www.gazetadambovitei.ro

  • lumea ar trebui sa inteleaga, ca acesti politruci de la usl nu au dorit anul trecut sa aprope centralele pt institutii, scoli si gradinite!
    sa va fie rusine pt oamenii v-au votat si acum mancati numai rahat la tv!

leave a reply