Bibicu, acest Dorel gogoman al administrației morenare…

Subiect de bancuri, ”municipiul” Moreni tinde să devină un fel de Caracal dâmbovițean, grație gafelor conducătorilor săi. Deși are cea mai proastă infrastructură dintre TOATE LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI (nu cred să fie vreo stradă pe care să se poată circula decent, cartiere întregi fără apă etc), primarele de Moreni, supranumit ”Bibicu”, vrea… centură ocolitoare! Altfel spus, chelului tichie de mărgăritar îi trebuie!

Blestemul abătut asupra muncipiului (sic!) Moreni în ultimele decenii a lovit din nou, năprasnic, la alegerile locale din 2012. După catastrofalele mandate ale lucrătorului de partid Goran, morenarii s-au ales (și-au ales!) cu un primar supranumit ”Bibibcu”, un individ care timp de opt ani a fost umbra lui Goran și  viceprimar al Moreniului. Intrat în grațiile noului stăpân (Țuțuianu), Bibicul i-a luat fața lui Goran, susținut de Ion Stan și a fost nominalizat candidat PSD la primăria Moreni. Cum era de așteptat într-o localitate ca ”municipiul” Moreni, Individul a fost ales de ”bobor”. De aici, povestea capătă accente tragi-comice. Dacă fostul primar era un maestru al imobilismului administrativ (ca să nu zic mai rău), succesorul – adică Bibicu – și-a depășit profesorul: nu doar că mimează cu frenezie activitatea (deși în Moreni se ”mișcă” doar niște proiecte cu finanțare europeană pentru care administrația orașului nu are nici un merit), dar promovează tot soiul de proiecte fanteziste, pe lângă care autostrada suspendată a primarului Bucureștiului pare chiar o banalitate.

Cea mai recentă gogomănie, lansată în plină conferință de presă a PSD, a fost proiectul unei centuri ocolitoare, vitală pentru Moreni – zice Bibicu! Ori, într-un ”municipiu” în care 99% din străzi arată ca după bombardament și în care un sfert din populație nu are, de mulți ani, apă curentă, Bibicu irosește timpul și banii instituției pe proiecte fanteziste, care nu au nicio legătură cu nevoile urgente ale comunității. Asemenea personajului intrat deja în folclor, Dorel, Bibicu

P.S. De altfel, la ce beznă pare să fie în capul Bibicului, nimic nu poate fi de mirare. La aceeași conferință de presă, Bibicu a stârnit hohote de râs prin ignoranța agresivă care îl caracterizează. Ziariștii s-au amuzat copios când primarul Moreniului  s-a încăpățânat să-l prezinte pe Vasile Horga drept senator, deși respectivul este deputat USL în colegiul Fieni! Și pentru ca distracția să fie totală, Bibicu o ținea pe-a lui, ”dl. Horga e senator”, chiar și după ce, în 2-3 rânduri, ziariștii l-au asigurat că împricinatul este… deputat!

leave a reply