Bazinul de înot de la Moreni inaugurat în prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

După mai multe blocaje și birocrație, astăzi a fost deschis la Moreni una dintre investițiile cele mai așteptate de morenari, în special de copii și adolescenți.

Este vorba de bazinul de înot din municipiu, a cărei panglică inaugurală a fost tăiată astăzi de primarul Constantin Dinu, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Construit în zona blocurilor ANL, investiția are o valoare de 6.265.984 lei (fără TVA), municipalitatea morenară asigurând amplasamentul, dar și costurile generate de racordarea la rețelele de utilități publice. Bazinul de înot va funcționa în parteneriat public- privat, deja existând cluburi interesate să antreneze copii la Moreni, ceea ce este o veste extraordinară pentru copiii și tinerii din municipiu care nu vor mai fi nevoiți să meargă la Târgoviște pentru a practica acest sport.

„Sunt bucuros că de astăzi bazinul de înot din municipiul Moreni își deschide porțile – o investiție necesară și utilă pentru toți locuitorii cu atât mai mult cu cât aceasta a fost finanțată integral prin Compania Națională de Investiții. Foarte mulți așteptau acest moment și iată că s-a concretizat. De acum, copiii noștri au la dispoziție o infrastructură modernă și cu dotări de ultimă generație pentru a practica înotul astfel încât dezvoltarea acestora să se bazeze pe sport și sănătate. Este un început pentru acest sport în Moreni, dar am toată încrederea că peste ani vom avea campioni naționali la înot așa cum am avut și avem în fotbal, motociclism și handbal”, a declarat Constantin Dinu, Primarul municipiului Moreni.

,,Este un moment de bucurie atât pentru dumneavoastră, cât și pentru finanțator. Să știți că finanțarea infrastructurii de sport este importantă. Chiar dacă unii au tot felul de comentarii legate de treaba asta, eu vă spun că va fi susținută dezvoltarea infrastructurii de sport pentru că este spre binele copiilor să fie aici și nu în altă parte. Este un loc care unește societatea și comunitatea locală. Eu vă doresc să vă bucurați de această investiție, este o investiție frumoasă”, a declarat Attila Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Bazinul didactic de înot are o infrastructură și structură din beton armat cu suprastructură din lemn lamelar, iar dotările și elementele aferente sunt la standarde ridicate astfel încât activitățile specifice să se desfășoare la nivel de performanță. Dintre acestea, cele mai importante sunt: bazin de înot situat la etajul construcției – cu suprafața de 312,50 mp, lungime 25 m, lățime 12,50 m, adâncime 1,20 m ÷ 1,80 m, volum bazin 468,75 mc; stații de filtrare a apei; stație de tratare și pompare a apei; vestiare, grupuri sanitare și zone de dușuri separate pentru fete, băieți și instructori; zone și camere de prim-ajutor; scări speciale pentru persoane cu dizabilități; sistem de încălzire cu corpuri statice și climatizat cu agregate de tratare a aerului; sistem de sonorizare centralizat cu funcțiuni multiple; sistem supraveghere video; rețea de internet.

leave a reply