Aurelian Cotinescu (PNL): „Coaliția cu PSD nu se clatină! Este unica soluție pentru România în acest moment. Această coaliție și-a demonstrat până la urmă meritul și a fost bine gândită!”

Deși nu a fost inițial de acord cu realizarea actualei coaliții de guvernare, astăzi, Aurelian Cotinescu, secretar general al PNL Dâmbovița și președinte PNL Târgoviște, recunoaște că actuala alianță funcționează foarte bine în acest moment, în nici un caz nu se clatină, așa cum se discută pe la colțuri, și va continua să funcționeze multă vreme de aici înainte pentru că este unica soluție pentru România, pentru stabilitatea politică și economică a țării.

Acesta a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în interiorul coaliției mai sunt și disensiuni, dar ele sunt rezolvate ca în „familie”, prin comunicare. Liberalul Aurelian Cotinescu exclude posibilitatea alegerilor anticipate, niciunul dintre partide nu își dorește așa ceva, „ar fi sinucidere”.

,,Coaliția cu PSD nu cred că se clatină! Este unica soluție pentru România în acest moment și dacă este să fim corecți trebuie să ne gândim la aspectul stabilității pe care totuși la nivel politic o avem în acest moment, stabilitate economică ce este dată de stabilitatea politică și cred că România se află într-un moment destul de bun al istoriei sale chiar dacă trece prin momente mai grele sau prin provocări importante. Dar această coaliție și-a demonstrat până la urmă meritul și a fost bine gândită! Că ea nu va fi pentru ani de zile de acum încolo, pentru că sunt doctrine diferite, idei diferite, fiecare gândește altfel economia, dezvoltarea societății și nu este simplu să te armonizezi cu un partid care are o gândire socialistă. Asta este clar, dar funcționează.

Ieșirea PSD de la guvernare… Cred că ar fi o problemă majoră nu doar pentru PNL, ar fi o problemă majoră și pentru PSD. Oamenii au acceptat această coaliție, cu greu… Dacă ne uităm după sondaje peste jumătate dintre români acceptă această coaliție și o susțin, dar nu necondiționat. Dacă se va rupe această coaliție românii vor trage la răspundere cu siguranță ambele partide, pe unii mai mult, pe alții mai puțin. Să lași țara neguvernabilă în momentul acesta, precum Bulgaria, este o problemă de siguranță națională. Conflictul cu Ucraina nu este o poveste, este aproape de noi, dacă nu ai un Guvern care să se ocupe de economie în aceste momente grele atunci toate o să o ia la vale, toate, credeți-mă, plecând de la economie până la situația socială și atunci nu știu cum le mai putem așeza, cu cine le mai așezăm… Cu cine să faci o nouă coaliție, cu cine s-o facă PSD-ul? Să ajungem la alegeri anticipate? Ne putem sinucide toți. La așa ceva nu trebuie să se ajungă. Orice partid are și un plan B și C, categoric, dar trebuie rămas la planul A.

Mai sunt și disensiuni… Este ca într-o familie, se armonizează, se discută, se așază lucrurile, cred că dacă avem maturitatea politică după 30 de ani de încercări trebuie să înțelegem că această țară are drumul ei dar trebuie ajutată de clasa politică. Până acum România s-a dezvoltat în 30 de ani, vă spun, extraordinar, dar nu datorită politicienilor. Acum este momentul ca această clasă politică să-și arate valoarea, după 30 de ani, măcar după 30 de ani”, a declarat secretarul general PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, președinte PNL Târgoviște.

leave a reply