Aranjamentele post-Brexit, cooperarea dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, agenda trans-atlantică și situații care privesc comunitatea românească din Marea Britanie, teme abordate de senatorul Titus Corlățean în cadrul întrevederii cu E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București

Discuții importante purtate de senatorul PSD Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din cadrul Senatului României, cu oficiali ai Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Parlamentarul social democrat a participat ieri, 6 octombrie, la întâlnirea membrilor Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României cu E.S. domnul Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, în calitate de vicepreședinte al acestui grup.

Aranjamentele post-Brexit, cooperarea dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie pe această temă, agenda trans-atlantică, stabilirea unor consultări politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe privind identificarea unor noi capitole în cadrul Parteneriatului Strategic reconfigurat, dar și teme importante care privesc comunitatea românească din Marea Britanie, au fost doar câteva dintre subiectele discutate de senatorul Titus Corlățean cu oficialii britanici.

„​Am menționat drept teme prioritare: aranjamentele post-Brexit și cooperarea UE-Marea Britanie, agenda trans-atlantică, referindu-mă la necesitatea complementarității pozițiilor europene și nord-americane și am propus stabilirea unui mecanism de consultări politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe, prin care să fie identificate și puse de acord noi capitole în cadrul Parteneriatului Strategic reconfigurat, care să lărgească substanța actuală a Parteneriatului axat în primul rând pe dimensiunea de securitate, cu teme precum: cercetare, inovare, inteligență artificială, noi tehnologii, combaterea amenințărilor hibride, lupta împotriva amenințărilor cibernetice, protecția mediului.

​E.S. dl Andrew Nobel a apreciat drept oportună identificarea și punerea în valoare a unor noi capitole de colaborare în cadrul viitorului Parteneriat Strategic, subliniind că dimensiunea europeană și euro-atlantică va sta la baza acestuia.

Convorbirile au avut un caracter de substanță, prin intervențiile membrilor Grupului de prietenie și respectiv ale ambasadorului britanic și s-au desfășurat în termeni amicali și de parteneriat. Nu au lipsit, evident, subiectele de interes pentru comunitatea românească numeroasă din Marea Britanie”, a subliniat senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Parlamentul României.

leave a reply