Adrian Țuțuianu, viitorul premier al României?

Astăzi va fi luată decizia privind propunerea pentru postul de premier al României. Chiar dacă în ultimele zile au fost vehiculate aproximativ zece potentiali prim-miniștrii, se pare că lista s-a restrâns la patru propuneri pentru postul de premier. Printre aceștia se află și președintele PSD Dâmbovița, senatorul Adrian Țuțuianu. Se pare că acesta este susținut de mai multe organizații importante din țară. Celelalte trei propuneri sunt:

– Mihai Fifor – preşedintele Consiliului Naţional al PSD, lider al grupului PSD de la Senat, preşedinte al Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009. Singura problemă ar fi faptu că preşedintele Iohannis l-a refuzat pe Fifor în trecut, când a fost propus pentru portofoliul de la Transporturi în Guvernul Ponta.

– Mihai Tudose – ministrul Economiei. Acesta conduce de facto filiala PSD Brăila.

– Eugen Teodorovici – senator, în ultima perioada a fost apropiat de Dragnea, deşi în trecut era considerat omul lui Ponta. Acesta a contribuit la programul de guvernare, fiind fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta. Problema ar fi că este văzut în continuare ca un apropiat al lui Ponta.

Rămâne de văzut care va fi propunerea PSD pentru funcția de premier. De la ora 15:00, PSD și ALDE sunt chemate la consultări la Palatul Cotroceni.

leave a reply