Cu prilejul Zilei Armatei României, ceremonii și expoziții la Muzeul de Istorie și Curtea Domnească  

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Dâmbovița, în parteneriat cu Muzeul Militar Național „Ferdinand I”, anunță deschiderea expoziției „20 DE ANI ROMÂNIA-NATO. ALIANȚĂ PENTRU O PACE DURABILĂ”. Expoziția – care se deschide astăzi, 24 octombrie 2024, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, în preziua sărbătoririi Zilei Armatei României – aduce în fața publicului un patrimoniu inedit.

În urmă cu 20 ani, la data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianței Nord-Atlantice, iar pe 2 aprilie 2004 a avut loc ceremonia oficială de arborare a drapelului românesc la sediul NATO.

Expoziția pune în valoare bunuri din patrimoniul Muzeului Militar Național „Ferdinand I”,  ordine și medalii conferite ostașilor români în diverse teatre de operații, dar și uniforme, fotografii și alte mărturii ale prezenței României în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Exponatele sunt însoțite de o serie de panouri care îi omagiază pe camarazii căzuți la datorie în teatre de operații, eroii zilelor noastre. Expoziția va rămâne deschisă la Muzeul de Istorie din Târgoviște până pe 1 decembrie 2024, Ziua Națională a României.

Mâine, 25 octombrie 2024, începând cu ora 10:00, vă invităm la Curtea Domnească unde Garnizoana Târgoviște organizează o expoziție de tehnică militară (între orele 10:00 și 15:00). Manifestările dedicate Zilei Armatei României vor debuta cu un ceremonial militar (ora 11:00), iar muzica militară va răsuna între zidurile Curții Domnești.

 Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

leave a reply