3182 de elevi vor susține simularea probelor scrise ale examenului național de BACALAUREAT în județul Dâmbovița, an școlar 2022-2023

Simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat se va desfășura în perioada 27 martie – 06 aprilie 2023. Un număr de 3182 de elevi ai claselor a XII-a sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat este următorul:

27 martie 2023 Proba E) a) — probă scrisă — Limba și literatura română

28 martie 2023 Proba E) c) — probă scrisă — proba obligatorie a profilului

29 martie 2023 Proba E) d) — probă scrisă — proba la alegere a profilului și specializării

30 martie 2023 Proba E) b) — probă scrisă — Limba și literatura maternă

6 aprilie 2023 Comunicarea rezultatelor

Examenul se va desfășura în 30 de centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 – 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a  instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița pune la dispoziția celor interesați o linie  Telverde – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea simulării examenului de bacalaureat. Numărul va fi disponibil în perioada 27 martie – 06 aprilie 2023.

Rezultatele obținute la simularea examenului de bacalaureat nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. La solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obținute pot fi trecute în catalog.

CONDUCEREA I.Ș.J. DÂMBOVIȚA

leave a reply