15 martie- Ziua Mondială a Asistenței Sociale. Mesajul conducerii DGASPC Dâmbovița

În a treia zi de marţi a lunii martie este marcată anual Ziua Mondială a Asistenţei Sociale! Astăzi ne îndreptăm atenţia, mai mult ca oricând, către cei care îi înţeleg cel mai bine pe semenii mai trişti decât noi, pe cei care provin din familii destrămate, defavorizate, pe micuţii care nu au părinţii alături, pe bunicii singuri pe lume, pe cei cu dizabilităţi care depind de cei din jur sau pe victimele violenţei domestice. De asemenea, îi înţeleg şi pe cei care îşi dedică viaţa pentru a-i îngriji pe cei neputincioşi. Ei sunt asistenţii sociali, specialiştii care găsesc cele mai bune variante de ajutor pentru cei mai puţin norocoşi şi care îi sprijină zi de zi, prin activitatea desfăşurată.

Astăzi, mai mult ca oricând, mulţumim personalului care lucrează în domeniul asistenţei sociale, fie că sunt angajaţi în centrele rezidenţiale sau de recuperare, fie în aparatul propriu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa! Le mulţumim pentru că şi-au extins familia, “adoptând” aceste suflete de care au grijă zilnic şi pentru că găsesc mereu puterea să le zâmbească celor chinuiţi de soartă. Le asigură tot ce au nevoie celor imobilizaţi la pat, îi ajută pe cei cu deficienţe fizice sau psihice să progreseze în recuperare, ţin loc de mamă şi de tată copiilor fără părinţi, ţin locul copiilor şi nepoţilor pentru bunicii cu ochii trişti. Chiar dacă sunt angajaţi, ei lucrează cu sufletul!

Nu trebuie să uităm că de aceşti oameni depinde soarta multor copii fără părinţi sau abandonaţi, a multor bunici care nu mai au pe nimeni sau care au fost uitaţi de cei dragi, au în grijă persoane mai mici sau mai mari, care au deficienţe şi nu se pot descurca singure.

Aceşti semeni au permanent nevoie de noi, iar noi vom fi mereu alături de ei, încercând să le facem existenţa mai uşoară şi, de ce nu, plăcută sau chiar fericită!

DIRECTOR GENERAL DGASPC Dâmbovița            

jr. Ionela Sandu   

leave a reply