„Ziua Porților Deschise”, la Direcția Silvică Dâmbovița

Ana Maria Popescu 11/06/2019 0
„Ziua Porților Deschise”, la Direcția Silvică Dâmbovița

Direcția Silvică Dâmbovița și-a deschis larg porțile pentru cei mai mici locuitori ai municipiului Târgoviște și ai județului.

Astăzi, 11 iunie, în cadrul „Zilei Porților Deschise” zeci de copii de la diverse instituții de învățământ din municipiul Târgoviște au vizitat sediul instituției de pe Bulevardul Carol I și au aflat câteva din tainele meseriei de silvicultor, dar și informații prețioase despre flora și fauna pădurilor din România și din județul Dâmbovița. Au trecut pragul instituției silvice elevi de la școlile Coresi, Mihai Viteazul, Vasile Cârlova, dar și preșcolari de la Grădinița Alexandrina Simionescu Ghica.

Personalul Direcției Silvice Dâmbovița a prezentat copiilor activitatea Regiei Naționale a Pădurilor- Romsilva, privind gospodărirea pădurilor, plantarea arborilor, lucrările de conducere a arboretelui, precum și activitățile de exploatare și regenerarea a pădurilor. Evenimentul a fost unul interactiv, copiii au avut ocazia să pună întrebări, să-și arate cunoștințele despre flora și fauna din păduri și, cu ajutorul unor filmulețe, au aflat informații despre frumusețea meseriei de silvicultor.

Evenimente similare au avut loc și la sediile ocoalelor silvice Bucșani, Găești, Pucioasa, Moreni, Răcari, Sturzeni, Valea Mare și la Pepiniera Centrală Găești.

Leave A Response »