„Ziua ghimpățenilor de pretutindeni”, sărbătoare prilejuită de împlinirea a 451 de ani de la prima atestare documentară a localității. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, alături de autoritățile locale și locuitorii din Ghimpați la acest moment aniversar.

Sărbătoare la Ghimpați- Răcari!

Pentru că se împlinesc 451 de ani de la prima atestare documentară a localității, autoritățile locale au pregătit un eveniment special care cu siguranță va rămâne multă vreme în memoria locuitorilor- „Ziua ghimpățenilor de pretutindeni”.

Și anul acesta Ghimpați își sărbătorește oamenii de ieri și de astăzi printr-o serie de manifestări speciale, pentru toate vârstele și gusturile.

Ziua a început cu comemorarea eroilor ghimpățeni, printr-o slujbă religioasă, depunere de coroane la Monumentul din localitate și un scurt program artistic.

Sărbătoarea a început la orele prânzului atunci când elevii ghimpățeni au susținut un program artistic, iar primarul Marius Caravețeanu și invitații săi au transmis cele mai frumoase urări locuitorilor acestui sat vechi de mai bine de patru secole și jumătate.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a aflat alături de ghimpățeni și autoritățile locale de la Răcari în această zi de sărbătoare locală.  

„Satul Ghimpați din orașul Răcari sărbătorește astăzi 451 de ani de la prima atestare documentară!

Am vrut ca astăzi, alături de colegi și prieteni, să le fim alături oamenilor din Ghimpați și să le urăm multă sănătate și tot binele din lume.

«La Mulți Ani»!”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La sărbătoarea ghimpățenilor au mai luat parte vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, deputatul PSD Ionuț Vulpescu, ministrul secretar de stat Ionuț Săvoiu, social democrații Cristian Avanu și Corneliu Vișoianu, primari PSD din localități învecinate orașului Răcari.

Daniela Gyorfi, Alin Oprea – Talisman și Maria Constantin sunt artiștii care au concertat la „Ziua ghimpățenilor de pretutindeni”, iar Axinte este cel care s-a ocupat cu buna dispoziție.

De la sărbătoare nu a lipsit nici confruntarea de pe terenul de fotbal dintre Old Boys- Ghimpați – Colacu – Foresta Răcari și nici concursul de Skandenberg cu participarea lui Sergiu Țecu.

leave a reply