Ziua Culturii Naționale, marcată prin evenimente speciale de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Ana Maria Popescu 12/01/2021 0
Ziua Culturii Naționale, marcată prin evenimente speciale de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESĂ

Cultura, alături de valorile familiale, reprezintă însumarea tuturor credințelor dintr-o societate, „singura sursă certă a unei bucurii permanente”, precum spunea Constantin  Noica. Rolul culturii în lumea contemporană este de instanță eliberatoare și consolatoare a omului, atât prin formele sub care se manifestă, cât și prin conținut. Într-o eră care tinde spre tehnologizare, cultura este un teritoriu în care te poți refugia oricând, reprezentând astfel modalitatea ideală de evadare din rutină.

15 ianuarie este o zi specială în România, cu dublă însemnătate, în care sărbătorim Ziua Culturii Naționale și celebrăm nașterea marelui poet Mihai Eminescu, „Luceafărul poeziei românești”, personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, bogăția și farmecul limbajului.

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița marchează ziua de 15 ianuarie, prin activități cultural-artistice, ducând astfel mai departe moștenirea imensă, lăsată de Mihai Eminescu.

Astfel, începând cu ora 11:00, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură Dâmbovița, vineri, 15 ianuarie, unde vom transmite live o întâlnire cu personalități marcante ale culturii dâmbovițene, care, în cadrul unei mese rotunde vor face o analiză a culturii scrise și vor prezenta cele mai recente lucrări ale membrilor Societății Scriitorilor Târgovișteni.

De asemenea, în aceeași zi, începând cu ora 17:00 la Muzeul de Istorie va avea loc un concert susținut de cvintetul Orchestrei Simfonice Muntenia și invitații săi.

Accesul publicului se va face în limita locurilor disponibile și în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Compartimentul Comunicare al Centrului Județean de Cultură Dâmbovița

Leave A Response »