Ziua Comunei Corbii Mari cu artiști de renume și sute de participanți

Primăria și Consiliul Local Corbii Mari au organizat duminică, 19 mai, Ziua Comunei. De la ora 13:00, la Târgul comunal, au sosit – cu mic, cu mare – sute de localnici, dar și invitați, care, așa cum este bine la un moment de mare sărbătoare, au sărbătorit cu muzică și dans ziua localității. Autoritățile locale au avut grijă ca evenimentul să fie pe placul tuturor locuitorilor, indiferent de vârstă și de gusturi Așadar, nu au lipsit standurile cu preparate tradiționale românești, apreciate mai ales de gurmanzi, dar nici spațiile de distracție destinate celor mai mici dintre locuitorii localității.

Anul acesta, surprizele muzicale oferite de autorități au fost deosebite, iar cei care au ales să se bucure de o vreme superbă au avut parte și de o după amiază de distracție în compania unor artiști foarte cunoscuți: formația Azur, Elena Gheorghe, Vasile Anghel, Ansamblul Ciocârlia, Cristina Turcu Preda, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicușor Boieru, Alex Puștiu, Ionela Stancioi Belu.

La marea sărbătoare, alături de locuitorii și primarul de la Corbii Mari au fost primari din localitățile învecinate, parlamentari, politicieni, dar și reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița. Atât edilul localității, cât și invitații, au transmis urări de La mulți ani și le-a vorbit oamenilor din Corbii Mari despre proiectele care au fost implementate sau urmează să fie realizate în comună.

„La mulți ani, să fim sănătoși să păstrăm această tradiție pe care am început-o anul trecut. O să vă vorbesc despre ceea ce am realizat în acești trei ani cu echipa mea, cu echipa PSD și sprijiniți de Guvernul PSD. Avem 18 proiecte, atât pe fonduri europene, cât si pe fonduri guvernamentale. Pe unele am reușit deja să le ducem la bun sfârșit, altele sunt în diferite faze de implementare. Valoarea lor este de 25 de milioane de euro. Vreau să ne aducem aminte faptul că în trei ani de zile am putut finaliza șase unități școlare, am asfaltat mai multe drumuri… Urmează o veste importantă, de luni vom începe lucrările la un proiect în valoare de 90 miliarde lei vechi, 9 kilometri de asfalt, 32 de străzi comunale, finanțat prin PNDL 2. Legat de canalizare, lucram în trei etape. Etapa unu, la Corbii Mari începem lucrările în aceasta vară, etapa doi, satele Grozăvești, Ungureni, Satul Nou intră pe Programul Operațional de Infrastructură Mare, valoarea fiind de 5,5 milioane de euro. Vom începe, propriu zis lucrările anul viitor. Etapa a treia va cuprinde satele Petrești, Bârâceni, Moara din Groapă, Vadul Stanchii, proiect ce va fi depus la Ministerul Dezvoltării, pe PNDL III. (…) Aș vrea să vă mulțumesc că întotdeauna ați fost alături de mine, mereu alături de PSD și vă rog să mergem pe același drum, să mergem cu echipa câștigătoare. Aveți încredere în mine așa cum ați avut și până acum”, le-a transmis locuitorilor primarul de la Corbii Mari, Ionuț Bănică.

„La mulți ani pentru ziua localității dumneavoastră și așa cum spunea domnul primar, acum mai bine de trei ani ați avut curajul să dați votul dumneavoastră și încrederea unui membru al echipei noastre, al echipei PSD și vreau să vă spun un lucru, să știți că PSD a avut curajul sa aducă în fața dumneavoastră candidați care au demonstrat dorință și au avut și putință de a schimba lucrurile în bine. Pentru acest lucru eu vreau să vă felicit pentru că sunteți o comună mare, o comună de oameni gospodari, o comună care în 2016 avea multiple nevoi. În spatele proiectelor pe care le-a prezentat domnul primar Ionuț Bănică sunt zeci de ore de muncă, zeci de drumuri la Târgoviște și București pentru aprobări și avizări. Vreau să vă asigur de tot sprijinul Consiliului Județean pentru toate proiectele viitoare și de tot sprijinul echipei noastre, a Partidului Social Democrat pentru tot. Vreau să vă mai spun si faptul că noi, cei de la PSD nu avem pretenția că suntem cei mai frumoși, cei mai deștepți sau cei mai competenți, dar cu siguranță suntem mai buni decât ceilalți. Am venit cu un proiect în fața românilor si ne-am ținut de cuvânt”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

„La mulți ani! Această sărbătoare, Zilele Comunei, reprezintă întotdeauna o sărbătoare deosebită pentru comunitatea locală și mă bucur că mă aflu alături de locuitorii și autoritățile acestei frumoase comune. Îl felicit pe domnul primar, este cel mai performant primar pe care îl avem în județul Dâmbovița, a realizat cele mai multe proiecte, în valoare totala de peste 1100 miliarde de lei vechi, bani pe care această echipă, cu sprijinul nostru, al Guvernului PSD, Consiliului Județean și al parlamentarilor dâmbovițeni, i-a adus aici, într-o comună. Este un lucru extraordinar, înseamnă enorm.(…) Acum este foarte important să trimitem în Parlamentul European români adevărați, bine pregătiți, care să reprezinte țara cu cinste, oameni care sa se bată pentru interesele României și nu să voteze împotriva ei, așa cum au făcut-o alții. Avem nevoie să demonstrăm că suntem puternici și în Europa”, a declarant senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean.

leave a reply