Vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Ana Maria Popescu 13/12/2019 0
Vicepreședintele CJD, Luciana Cristea, la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a participat joi, 12 decembrie 2019, alături de directorul Direcției Generale Programe Europene, Florin Gilia și de Nicolae Olariu – expert Cabinet Președinte, la ultima ședință ordinară  a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (CpDR) din acest an, eveniment ce a avut loc în localitatea Manasia din județul Ialomița.

Ședința a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, în calitate de președinte CpDR., iar pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat cinci proiecte de hotărâre, cu privire la activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR). Totodată, în acest context, au fost prezentate atât informări cu privire la stadiul implementării Programului Operațional Regional 2014 – 2020 (POR), cât și date referitoare la stadiul planificării viitoarei perioade de programare.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităților de elaborare şi monitorizare, ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia are în componență 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), respectiv președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Din județul Dâmbovița, au mai fost prezenți la eveniment primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana și primarul comunei Șotânga, Constantin Stroe.

Leave A Response »