Vești bune! A fost finalizat proiectul tehnic al Centurii Orașului Găești, în câteva zile va fi lansată licitația de execuție iar anul acesta vor începe lucrările. Centura Orașului Găești este un proiect 100% al Consiliului Județean Dâmbovița, de la idee până la implementare. Vezi cum va arăta noul drum de centură.

Vești bune pentru dâmbovițeni, mai ales pentru locuitorii orașului Găești și ai localităților limitrofe! Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu  Ștefan, a anunțat astăzi că a fot finalizat proiectul tehnic al Centurii Orașului Găești, în câteva zile va fi lansată licitația pentru execuție, iar anul acesta vor începe efectiv lucrările la finalul cărora se va pune punct traficului sufocant din oraș.

Pentru a nu exista nicio confuzie, iar cetățenii să nu fie induși în eroare de persoane care își asumă proiecte și investiții la care nu au absolut nicio contribuție, reamintim că proiectul aparține în totalitate Consiliului Județean Dâmbovița, începând de la studiile și documentațiile necesare și până la viitoarea realizare a acestuia.

„A fost finalizat proiectul tehnic al Centurii Orașului Găești, iar anul acesta vor începe lucrările de execuție! În cel mai scurt timp, și aici vorbim de zile, vom scoate la licitație lucrările de execuție!

Vă reamintesc că Centura Orașului Găești este un proiect 100% al Consiliului Județean Dâmbovița, de la idee până la implementare.

Avem și banii necesari! Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” am atras suma de 80.000.000 de lei, iar din bugetul propriu vom contribui cu 9.000.000 de lei la un proiect care va scoate traficul greu din Găești”, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Traseul avizat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este în lungime de 4,5 km, iar, din acesta, 1 km se află în comuna Dragodana, 1,4 km – pe raza orașului Găești, 1,2 km – în Mogoșani și 0,9 km – în comuna Petrești. Inelul de centură va porni din zona Arctic, teren ce aparține comunei Dragodana, se va intersecta cu drumul național DN 7, unde va fi amenajat un sens giratoriu, va traversa, prin Găești, calea ferată București – Pitești – Craiova și drumul județean DJ 401A printr-un pasaj rutier suprateran, va parcurge extravilanul comunei Mogoșani și se va îndrepta către drumul național DN 61 Petrești – Ghimpați, punct care va fi și descărcarea printr-un alt sens giratoriu. Așadar, vom avea: o bandă pe sens; 3 intersecții amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN7; o intersecție amenajată cu pasaj suprateran peste DJ 401A și CF București – Pitești – Craiova; o intersecție amenajată cu sens giratoriu la intersecția cu DN 61. 

leave a reply