Veste extraordinară pentru județul Dâmbovița! A fost semnat contractul de proiectare și execuție a DN71 Bâldana- Târgoviște. VIDEO

Veste extraordinară pentru județul Dâmbovița! Astăzi, 16 ianuarie 2023, ministrul Transporturilor a semnat contractul de proiectare și execuție a DN 71 Bâldana- Târgoviște. Este vorba de 44,13 km din Drumul Național 71, cea mai importantă artera rutieră care traversează Dâmbovița și a cărei reabilitare și modernizare va contribui foarte mult la dezvoltarea județul.

Asocierea ESTA INSAAT SANAYI LOJISTIK VE DIS TICARET ANONIM SIRKETI – S.C. ESTA CONSTRUCTION GROUP S.R.L. – GUN AL MADENCILIK INSAAT NAKLIYE SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI va derula contractul în valoare de 869,183 milioane de lei fără TVA.

Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 22 luni pentru execuția lucrărilor.

Lărgirea la 4 benzi a DN71 pe sectorul cuprins între Bâldana și Târgoviște dar și construirea ori modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj pe traseul acestui drum național, va avea un impact important atât în ceea ce priveste siguranța rutiera cât și in privința dezvoltării economice a județului Dâmbovița.

Președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a mulțumit public ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru că, așa cum a promis la Târgoviște acum un an, a repus pe roate acest proiect extrem de important pentru județ.

„Moment istoric pentru județul Dâmbovița!

A fost semnat contractul pentru lărgirea la 4 benzi a tronsonului de drum DN71 Bâldana- Târgoviște.

Asocierea de firme care a câștigat licitația publică va moderniza tronsonul cuprins între #Bâldana și #Târgoviște, prin lărgirea lui la 4 benzi de circulație. Acesta are o lungime de 44,13 km și este prevăzută construirea și/sau modernizarea a 4 poduri și a unui pasaj pe traseul drumului național.

În urmă cu doar un an și două săptămâni, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, prezent în #Dâmbovița, și secretarul de stat Ionuț Săvoiu, anunțam deblocarea acestui proiect vital pentru dezvoltarea întregii zone.

Mulțumim parlamentarilor #PSD #Dâmbovița pentru că s-au implicat activ în susținerea și promovarea acestui proiect, mulțumim tuturor celor care au înțeles cât de important este acest drum pentru județul #Dâmbovița!”, a anunțat președintele CJD și PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

În același timp președintele Corneliu Ștefan a mulțumit și primarului Târgoviștei, Cristian Stan, dar și parlamentarilor PSD de Dâmbovița, care au luptat la nivel parlamentar atât pentru acest proiect, cât și pentru alte proiecte, deloc puține, de dezvoltare a județului.

leave a reply