Veste bună! Pentru 2020, mai mult de jumătate din bugetul municipiului Târgoviște este destinat dezvoltării

Ana Maria Popescu 13/02/2020 0
Veste bună! Pentru 2020, mai mult de jumătate din bugetul municipiului Târgoviște este destinat dezvoltării

Bugetul municipiului Târgoviște, într-unul dintre cei mai buni ani ai săi. Față de ultimii 5-10 ani, pentru prima oară, bugetul este axat pe dezvoltare, și asta datorită în special și crucial proiectelor cu finanțare nerambursabilă.

Potrivit primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, pentru 2020, „secţiunea de dezvoltare este mai mare decât secţiunea de funcţionare. Avem 54% venituri aferente secţiunii de dezvoltare, asta înseamnă proiecte şi aşa mai departe, şi numai 46% pe zona de funcţionare, ceea ce arată un buget axat pe dezvoltare”.

Există, din păcate, și o subfinanțare pe baza alocărilor actualului guvern pe câteva domenii cheie, unde administraţia locală târgovişteană va completa acele sume care trebuia acordate de guvern de la bugetul de stat.

„Câteva scurte precizări pentru bugetul municipiului Târgovişte pe anul 2020. Vineri dimineaţă va avea loc şedinţa de Consiliu Local pe acest subiect, subiect care găseşte municipiul Târgovişte într-o situaţie deosebită faţă de anul trecut. Când spun lucrul acesta, mă refer pe de-o parte la creşterea semnificativă a ceea ce înseamnă veniturile bugetului local, creştere datorată în proporţie de 99% proiectelor cu finanţare nerambursabilă. De asemenea, creşterea raportat la anii precedenţi a ponderii secţiunii de dezvoltare în ceea ce înseamnă bugetul local, chestiune datorată de asemenea implementării numeroaselor proiecte pe care administraţia locală târgovişteană le are în derulare în acest moment. Pe de altă parte, avem o subfinanţare pe baza alocărilor de la bugetul de stat, pe baza alocărilor actualului guvern pe câteva domenii cheie, unde administraţia locală târgovişteană vine şi completează acele sume care trebuia acordate de guvern de la bugetul de stat. Să încep cu o chestiune pozitivă. Avem pentru prima dată, cel puţin în ultimii cinci sau chiar zece ani, la Târgovişte, situaţie în care secţiunea de dezvoltare este mai mare decât secţiunea de funcţionare. Avem 54% venituri aferente secţiunii de dezvoltare, asta înseamnă proiecte şi aşa mai departe, şi numai 46% pe zona de funcţionare, ceea ce arată un buget axat pe dezvoltare. De altfel, avem foarte multe proiecte, avem undeva la 80 de investiţii în derulare în diferite stadii”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Leave A Response »