Veste bună: Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost restaurat

 Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost realizat în bronz de I. Pavelescu-Dima şi a fost dezvelit în anul 1914 şi aşezat în faţa casei unde s-a născut pe strada care în prezent îi poartă numele.

“Este o reală bucurie pentru mine să văd cum amintirea lui Grigore Alexandrescu este, din nou, adusă în memoria şi văzul târgoviştenilor. Emblematic pentru Municipiul Târgovişte, bustul de bronz al poetului Grigore Alexandrescu va reveni, în curând, la Târgovişte. Integral restaurat, statueta se va afla în faţa clădirii DGSAP, fosta casa a poetului. Ţin să mulţumesc, astfel, in calitate de târgoviştean, tuturor autorităţilor care au făcut din soluţionarea acestei problematici o prioritate şi ţin să mulţumesc, în aceeaşi măsură, tuturor părţilor implicate în restaurarea monumentului, îndeosebi. Primăriei Municipiului Târgovişte cu sprijinul Club Rotary Târgovişte”, a scris pe Facebook Gabriel Boriga.
La sfârşitul lunii mai, consilierii locali au acceptat donaţia venită din partea Clubului Rotary, în valoare de 8.000 de lei
preluare www.informatorulonline.ro

leave a reply