Valentin Lixăndroiu, directorul Happy Day, precizări importante despre focarul de coronavirus: „Sursa îmbolnăvirilor, participarea a trei angajate, în timpul liber, la o manifestați publică neconformă normelor legale. După aflarea primelor rezultate am decis închiderea de îndată a unității”

În vederea clarificării stării de fapt reale privind infectarea cu gripa Covid a unei părți din personalul laboratoarele noastre, facem următoarele precizări:

Sursa îmbolnăvirilor este participarea a trei angajate, în timpul liber, la o manifestație publica neconforma normelor legale privind prevenirea răspândirii virusului. Nu știm câte zile au fost la serviciu infectate întrucât nu prezentau absolut niciun simptom, însă facem precizarea că au anunțat autoritățile în vederea testării după 12 zile de concediu medical și după alte doua zile au anunțat și conducerea firmei ca au fost depistate pozitiv.

Duminică 28 iunie, când am aflat vestea, am întrerupt concediul, ne-am întors în localitate și am făcut demersuri telefonice insistente în vederea testării întregului personal la o prestigioasă firmă calificată în acest sens.

Testarea s-a făcut în două tranșe – luni și marți – iar rezultatele au venit corespunzător, în două zile consecutive, marți și miercuri.

Marți 30 iunie, după aflarea primelor rezultate, am decis închiderea de îndată a unității.

Este important de știut că absolut tot personalul depistat pozitiv era asimptomatic – nu prezenta nici cea mai mică urmă de îmbolnăvire – fapt pentru care, doar ideea de protecție a clienților și angajaților noștri, ne-a determinat să declanșăm această investigare din proprie inițiativă.

Miercuri 1 iulie, laboratoarele și mașinile de transport au fost nebulizate (dezinfectate) de către o firma profesională, însă acestea vor rămâne închise pentru o perioada de 14 zile, așa cum prevede cadrul legal.

Îndemnăm pe absolut toată lumea să respecte normele legale de prevenire recomandate de autorități în vederea protejării celor din jur și a neexpunerii altor persoane la consecințe medicale, financiare sau de altă natură, indiferent care sunt urmările în plan personal.

Responsabilitatea socială este esențială în aceste vremuri, mai mult decât oricând!

Valentin Lixăndroiu

Director SC HAPPY DAY SRL

leave a reply